"Μηλέικα Νέα"

papafragkas18

Καθώς το καλοκαίρι -παρά τα όποια τερτίπια του καιρού- έχει ήδη καταφτάσει, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ξένων ιστοτόπων για τις ομορφιές της Ελλάδας, με το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure (T+L) να στέκεται σε έναν «μυστικό ελληνικό παράδεισο».

Η παραλία Παπαφράγκας και οι σπηλιές της αποτελούν ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία της Μήλου.

Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής, ενός εκ των σπουδαιότερων οικισμών την εποχή του Χαλκού στο Αιγαίο, ενώ στα χρόνια του Βυζαντίου, η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο των πειρατών.

Στο δημοσίευμά του, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό στέκεται μεταξύ άλλων στο ηφαιστειογενές έδαφος της Μήλου, το οποίο «φιλοξενεί» εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς και μικρά «καταφύγια» για κολυμβητές.

Αναφερόμενο στην παραλία Παπαφράγκας, το T+L τονίζει οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά ανάμεσα στους βράχους, αλλά και να ξαπλώσουν σε μια μικρή παραλία, η οποία κρύβεται μέσα σε μια σπηλιά.

Πάντως, το περιοδικό συστήνει σε όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την παραλία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κατάβασή τους ή να μεταβούν στο σημείο με κάποιο καραβάκι από το λιμάνι του Αδάμαντα.

Πηγή: naftemporiki.gr