"Μηλέικα Νέα"

Ανακοινώθηκαν και φέτος για 4η συνεχή χρονιά τα βραβεία Best City Awards για το 2020 που έχουν σχέση με δράσεις, οι οποίες αφορούν Καινοτομία και Ποιότητα Ζωής. Τα Βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η επίσημη ανακοίνωση των Νικητών έγινε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Εννέα Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ των οποίων η Μήλος τιμήθηκαν για την σωστή αντιμετώπιση των προκλήσεων της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), συνεχάρη όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία και δήλωσε «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Κορυφαίες Διακρίσεις

Με βάση τη συνολική βαθμολογία που απέσπασαν από τους κριτές με τη συμμετοχή τους σε επιμέρους ενότητες των Best City Awards, πρώτος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναδείχτηκε ο Δήμος Λέρου που πήρε το χρυσό βραβείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού!

Στις Κυκλάδες ο Δήμος Μήλου για την αναβάθμιση χώρου στάθμευσης και διαμόρφωση χώρου πρασίνου στην Πλάκα και ο Δήμος Αμοργού για την Ανάπλαση στην Αιγιάλη κέδρισαν το χάλκινο βραβείο.

Ο Δήμος Θήρας βραβεύτηκε για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Πολυκαναλικής Ενημέρωσης Επιβατών  για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  και τέλος, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την δράση της Κοινωφελούς επιχείρησης όσον αφορά την Βοήθεια στον Πολίτη

Στα Δωδεκάνησα, ασημένια βραβείο στον Δήμο Πάτμου για τον Εξυπνο Ψηφιακό βοηθό στα δίκτυα 5G και χάλκινο βραβείο, στον Δήμο Κάσου για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων (άμεσης ενημέρωσης για θέματα πολιτικής προστασίας), στον Δήμο Νισύρου για την Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων φωτισμού και στον Δήμο Λειψών για τον έξυπνο οδικό φωτισμό.