"Μηλέικα Νέα"

Με την τουριστική σεζόν ημερολογιακά προ τον πυλών, επιχειρηματίες από όλες τις γωνιές της γης επιστρέφουν στη χώρα μας. Μπορεί το Πάσχα να έχει χαθεί τουριστικά, αλλά αυτό δεν τους σταματά να προετοιμάσουν τις επιχειρησεις — εξάλλου οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Ποιος άλλωστε μπορεί στα νησιά μας να ελέγξει αποτελεσματικά αν μένουν σε καραντίνα, όσοι έρχονται από χώρες εκτός ΕΕ;

Τα σπίτια που φιλοξενούν ήδη οικογένειες ολόκληρες από το εξωτερικό; Ήρθαν στη χώρα και αισθάνονται ασφαλείς στα μικρά κυκλαδίτικα νησιά μας. Αραγε αυτοί γνωρίζουν τις ανεπαρκείς υποδομές του υγειονομικού μας συστήματος ή το φιλότιμο ισχύει μόνο για τους Ελληνες; Η κανονικότητα που έχει ανατραπεί στην πόλη, δυστυχώς δεν είναι κατανοητή στα νησιά. Τρεις φίλες της Ελλάδας, μας στέλνουν το μήνυμα τους, ώστε να είμαστε όλοι γέροι και να απολαύσουμε στις βουτιές μας στα γαλανά νερά.

Paola Giovanettoni, δημοσιογράφος σε θέματα ελληνικού τουρισμού, travel blogger mygreeksalad.it «Στην Ιταλία υποτιμήσαμε πόσο μολυσματικός ήταν ο ιός. Το όριο του αριθμού των κλινών που χρειάζονται για εντατική φροντίδα. Έτσι, η συμβουλή μου προς την Ελλάδα είναι η εξής: μείνετε στο σπίτι, μην βγείτε έξω, γιατί αν ο ιός δεν εξαπλωθεί, όλα μπορούν σύντομα να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Πάντα ενωμένοι και περιμένω τον Αύγουστο, αλλά ελπίζω ήδη από τον Ιούλιο που έχω κάνει κράτηση στη Μήλο, να επιστρέψω στην Ελλάδα!»

Rossella Ioppolo, σεφ – ιδιοκτήτρια εστιατορίου «Εχουν περάσει 20 χρόνια από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα και η αίσθηση που νιώθω είναι η ίδια κάθε χρόνο όταν επιστρέφω. Αισθάνομαι σπίτι. Ναι αισθάνομαι μέρος αυτής της γης, αισθάνομαι ευπρόσδεκτη, ένα αίσθημα ειρήνης και ελευθερίας. Αλλά το πράγμα που μου αρέσει περισσότερο είναι ο ουρανός της, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, δημιουργία των καλύτερων ζωγράφων.  Σε αυτή την περίοδο που ζούμε, θα ήθελα να την αγκαλιάσω πολύ σύντομα. Ο μόνος τρόπος είναι να μένουμε σπίτι».

Laura Dentali, νοσηλεύτρια San Raffaele, Μιλάνο «Eλπίζω ότι είστε καλά! Είδα ότι οι σκέψεις σας είναι στην Ιταλία, ευχαριστούμε! Είμαι νοσοκόμα στην πρώτη γραμμή στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο και η κατάσταση είναι δραματική. Έχουμε νοσηλευόμενους νέους -έως πολύ νέους ανθρώπους, που είναι διασωληνωμένοι και σοβαρά. Εμείς οι νοσηλευτές έχουμε αφαιρέσει τις διαλλείματα μας, πρέπει όλοι να δουλέψουμε! Έχουμε αναδιοργανώσει ολόκληρο το νοσοκομείο, εμποδίζοντας ακόμα και τους χειρουργικούς χώρους για επέμβαση ρουτίνας. Είναι πραγματικά ένας εφιάλτης!  Οι Ιταλοί έχουν καταλάβει ότι πρέπει να μένουν στο σπίτι … Αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πηγαίνουν έξω για τζόκινγκ ή οτιδήποτε άλλο και αυτό δεν είναι καλό! Ο μόνος τρόπος είναι να μείνεις σπίτι !!!  Παρακαλώ προσέξτε! Σας συνιστώ να είστε προσεκτικοί στην αγαπημένη Ελλάδα μου. Grazie! Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά»

Πηγή: Protagon.gr