"Μηλέικα Νέα"

«Η ζωή δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά από τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα». Το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της Ίνας Ταράντου «Η Ζωή Αλλιώς» βρέθηκε στη Μήλο και πραγματοποίησε γυρίσματα στο Σαρακήνικο. Εκεί συμμετείχε το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου.

Η Ίνα Ταράντου ταξιδεύει και βλέπει τη «ζωή αλλιώς». Δεν έχει σημασία το πού ακριβώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά. Έτσι ακριβώς έγινε με την περίπτωση της Μήλου, μετά από πρόταση του Αντώνη Μάλλη και του γραφείου «Travel me to Milos».

Η Φιλιώ Λούβαρη διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου μίλησε για την συμμετοχή των παιδιών στα γυρίσματα. Χόρεψαν δέκα (10) μαθήτριες με φόντο το μαγευτικό Σαρακήνικο, πρόταση της ίδιας της κας Λούβαρη, ενώ μία μαθήτρια βοήθησε στην παραγωγή!

«Τα παιδιά και κάποιες ενήλικες μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα επαγγελματικό γύρισμα» τονίζει χαρακτηριστικά η Φιλιώ Λούβαρη, «ήταν πάρα πολύ συγκινητικό γιατί ήταν τόσο επαγγελματίες, τόσο σοβαρές και υπεύθυνες, ακούραστες και ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ!

louvari zoi alliws

Όταν κάνουμε οτιδήποτε με τα παιδιά συνήθως κάνουμε στο τέλος ένα κύκλο και τους λέω πείτε μου μια λέξη που σας έρχεται στο μυαλό και στην καρδιά σας. Οι λέξεις ήταν φοβερές: ενθουσιασμός, αγάπη, λατρεία, χαρά… Τα παιδιά γέμισαν με θετικά συναισθήματα!»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για τους παραγωγούς της εκπομπής και την Ίνα Ταράντου η υπεύθυνη του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου: «Το συνεργείο, όπως και η Ίνα Ταράντου ήταν καταπληκτικοί και αυθόρμητοι, δεν είχαν τίποτα το “στημένο”, όπως και στο σύνολο της η εκπομπή «Η Ζωή Αλλιώς». Άλλωστε γνώριζα την εκπομπή και σαν τηλεθεάτρια και μου άρεσε η προσέγγιση και η φιλοσοφία της.»

Η εκπομπή έχει προγραμματιστεί να προβληθεί τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ και μάλιστα για τη Μήλο έχουν δύο (2) επεισόδια, καθώς οι υπεύθυνοι κατάφεραν να συλλέξουν αρκετό υλικό. Εκτός από την Φιλιώ Λούβαρη συνέντευξη έδωσαν και ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, αλλά και άνθρωποι που έζησαν τη Μήλο τα παλιά χρόνια, έχοντας μάλιστα εργαστεί στα Θειωρυχεία. Στο Κλήμα επίσης μίλησε ο κατά κόσμον Νικόλας Άστακας (Νίκος Ανδρουλιδάκης).

Κλείνοντας η Φιλιώ Λούβαρη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης την Ίνα, τον Βάιο, τον Φίλιππο, τον Γιάννη, το Μιχάλη, τον Χρήστο, τον Βαγγέλη, τη Στελίνα, τη Μαρία, καθώς και τους Αντώνη Μάλη και Στέλιο Ζούλια για την συμβολή τους.

louvari sarakhniko ert

Στο Σαρακήνικο χόρεψαν:

Μελίνα Αλεξανδράκη, Χρυσάνθη Βαμβούνη, Ευαγγελία Καμακάρη, Δήμητρα Κουρούπη, Κυριακή Κυρίτση, Στέλλα Μουστάκα, Ελευθερία Μπάτσι, Κυριακή Πετράκη, Μαρία Σκάνα, Φιλιώ Λούβαρη

Γενναία Βοηθός η Μαργαρίτα Μάλλη

Στην εκπομπή «Η Ζωή Αλλιώς» δεν θα δούμε άλλο ένα αφιέρωμα στη Μήλο αλλά σε ανθρώπους της Μήλου. Άλλωστε μιλάμε για ένα προσωποκεντρικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρει περιληπτικά και η θεματολογία της εκπομπής.

«Ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις τους δείχνουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Μέσα από τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Άνθρωποι που παρά τις αντιξοότητες, δεν το έβαλαν κάτω, πήραν το ρίσκο και ανέπτυξαν νέες επιχειρηματικότητες, ανέδειξαν ανεκμετάλλευτα κομμάτια της ελληνικής γης, αναγέννησαν τα τοπικά προϊόντα.»

Την αναμένουμε με ενδιαφέρον, τον Σεπτέμβρη στις οθόνες μας.