"Μηλέικα Νέα"

Η Μήλος κέρδισε για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο κοινό και κατατάχθηκε ανάμεσα στους τρεις ελληνικούς προορισμούς ανέδειξε η ψηφοφορία που διενήργησε η πλατφόρμα European Best Destinations 2023 για τους καλύτερους 20 προορισμούς της Ευρώπης για το 2023.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 500.000 ταξιδιώτες από 178 χώρες και οι 20 προορισμοί που αναδείχθηκαν ως οι καλύτεροι για αυτή τη χρονιά, προκρίθηκαν από συνολικά τετρακόσιους υποψήφιους προορισμούς, και απέσπασαν το βραβείο «Best European Destinations 2023».

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Μήλος ψηφίσθηκε ως  ιδανικός προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, της ηλιοφάνειας και του φαγητού, για οικογένειες, Instagrammers και λάτρεις της ιστορίας. Οι άλλοι δύο ελληνικοί προορισμοί ήταν η Αθήνα  και η Ρόδος.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που βραβεύθηκαν ήταν  η Βαρσοβία, το  Maribor στη Σλοβενία, η Βιέννη, ή Έσση στη Γερμανία και επίσης οι  Cittadella, Ιταλία, Veszprém, Ουγγαρία, Λονδίνο, Grenoble Alpes, Γαλλία, Mannheim, Γερμανία, . Porto-Santo, Μαδέρα, Τολέδο, Ισπανία, Faial, Αζόρες, Κοπεγχάγη, Δανία, Tossa de Mar, Ισπανία, Ascona-Locarno, Ελβετία, Πράγα, Τσεχία και Sóller, Ισπανία.