"Μηλέικα Νέα"

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Μήλο ανάμεσα στον δήμαρχο Μανώλη Μικέλη και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κώστα Μακρή. Αφορμή η άφιξη ορθοπεδικού στο νησί, ο οποίος δεν είχε σπίτι για να μείνει. Ο κ. Μακρής έκανε εργασίες στο περιφερειακό ιατρείο για να φιλοξενηθεί προσωρινά ο γιατρός, όμως ο δήμαρχος απάντησε με μήνυση κι έτσι ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Άγνωστο παραμένει αν ο γιατρός θα μείνει στη Μήλο.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη καθώς ο γιατρός αν δεν βρει μέρος για να μείνει θα φύγει από τη Μήλο και δεν θα δεχτεί τη θέση. «Είναι από τα θέματα που είμαι εξοργισμένος διότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα στα νησιά μας. Γίνεται μία προσπάθεια για να στείλουμε γιατρούς στα νησιά μας. Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του δημάρχου! Και δεν ξέρω αν κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες».

Στη Μήλο αναμένεται να μεταβεί και μία πνευμονολόγος αλλά με αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο αν θα πάει στο νησί. «Ο γιατρός μου δήλωσε και είναι αυτονόητο ότι αν δεν βρει κατάλυμα θα φύγει» είπε ο κ Μακρής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε: «αντί να έχουμε συντονισμό των φορέων για να υποδεχτούμε και την νέα πνευμονολόγο καταλήξαμε στα δικαστήρια».

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/pleyris-an-i-milos-meinei-choris-orthopediko-tha-einai-katorthoma-toy-dimarchoy/