Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

plhroforikhΣας κάνουμε γνωστό ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» διοργανώνει για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου», τοπικό μαθητικό διαγωνισμό στο τεχνικό πεδίο και σε ειδικό θέμα Πληροφορικής με τη συμμετοχή  των μαθητών του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. του νησιού μας.

Επιθυμία μας είναι ο διαγωνισμός να καθιερωθεί ως θεσμός  κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, ενώ  απώτερο σκοπό και στόχο αυτού θα αποτελεί η εξοικείωση και εμβάθυνση των συμμετεχόντων στον προγραμματισμό και στην επίλυση προβλημάτων σχετικών με την πρωτογενή παραγωγή. Παράλληλα, αρχική μας σκέψη είναι να υπάρχουν έπαθλα για τους διακριθέντες μαθητές.

Κατόπιν συνεννόησης με τα ενδιαφερόμενα Σχολεία ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζεται η 23η Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο, που αποτελεί την έναρξη των διακοπών του Πάσχα, προκειμένου να μην παρακωλύεται κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού η λειτουργία των Σχολείων.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι:

1.κ. Θωμάς Κατσουλάκης, Διευθυντής του Γυμνασίου Σίφνου με Τάξεις Λυκείου,

2.κ. Ανδρέας Μιτσικουρίδης, Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου,

3.ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου: Βασίλης Ψαθάς, Μαρία Ναδάλη, Χρυσούλα Χρυσογέλου, Ευγενία Φραντζή, Θωμάς Τσίπης, Κώστας Χρύσος και Νικόλαος Προμπονάς.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν οι:

1.κ. Θεολόγος Κελέσογλου, Επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Ευγενίδου,

2.κ. Αθανάσιος Αλεξίου, Καθηγητής Πληροφορικής Γενικού Λυκείου Σίφνου,

3.κ. Κωνσταντίνος Παπαστάμκος, Καθηγητής Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ. Σίφνου,

4.κ. Νικόλαος Γ. Προμπονάς, Εκπαιδευτικός, τ. Λυκειάρχης Σίφνου, συγγραφέας,   

5.κ. Κωνσταντίνος Μαυρουδής, ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο του διαγωνισμού.

Για το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου»

Ο Πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ