Δήμος Μήλου

Τιμήθηκε στην Πύλο η 195η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, με τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη να εκπροσωπεί το νησί μας και ως απόγονος του πεσόντα πλοηγού Πέτρου Μικέλη.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού συμμετείχαν με τα παραδοσιακά καΐκια τους «Θαλασσίτρα» και «Λελούδο» οι δικοί μας Μηλιοί, Βαγγέλης και Σταμάτης Λιλλής, με τους συμπατριώτες μας Ηλία Βαμβακάρη, Γιώργο Νίνο, Μιχάλη Βήχο, Άγγελο Φίλια,

Όπου εντυπωσίασαν κατά την είσοδο τους στο λιμάνι, τη στιγμή της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

mikelis milos pylos 2022a

Με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Μήλου αδερφοποιήθηκε με το Δήμο Πύλου-Νέστορος «στο πλαίσιο απόδοσης της οφειλόμενης τιμής κι ευγνωμοσύνης στον Μηλιό πλοηγό του βρετανικού στόλου, στον Μηλιό ήρωα Πέτρο Μικέλη».

Παράλληλες εκδηλώσεις στο νησί μας, το διάστημα του εορτασμού της μνήμης των Ηρώων της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, θα δρομολογηθούν την ερχόμενη χρόνια ώστε να συνδεθούν οι δύο ιστορικοί Τόποι και να παγιωθεί και στο νησί μας επισήμως ο Εορτασμός της Επετείου, ως φόρος τιμής στους Ήρωες και στην Ιστορία μας!

Ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλη Μικέλη συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του εορτασμού της Επετείου και ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κο Π. Νίκα, και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κο Π.Καρβέλα.

Δήμος Μήλου

mikelis milos pylos 2022b

mikelis milos pylos 2022c