Δήμος Μήλου

eleftheria2018-milos

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Τοπικής Επετείου των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της Μήλου της 9ης Μαΐου 1945 που φέτος που συνέπεσε με την συμπλήρωση των 100 ετών από την λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 13/05/2018 στην Κορφιάτισσα, στο Ηρώο στην Πλάκα και στο Γαλλικό Μνημείο (Φραγκομνήματα). Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη φωτογραφική - ιστορική έκθεση «Δε λησμονώ.. μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Η πυραυλάκατος Τ.Π.Κ “ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ”, ο Κυβερνήτης κ. Κυριάκος Καλογρηάς, οι Αξιωματικοί και το πλήρωμα καθώς και το ένοπλο άγημα απένειμαν τιμές στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρούσα, επίσης, ήταν η εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας κα Εύα Αλεξανδράτου και ο απόγονος της οικογένειας Μπρεστ κ. Ιωάννης Σκαρβέλης.

eleftheria2018-milos1

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Λυκειάρχης κ. Κώστας Παπαδόπουλος.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο κλήρος της Ιερά Νήσου Μήλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Έπαρχος Μήλου κ. Νίκος Βενάκης, μαθητές και καθηγητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού μας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και δημότες μας.