Δήμος Μήλου

pagkosmia-perivallontos

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Μήλου, πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 μια άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, στην ζώνη δικαιοδοσίας του και πιο συγκεκριμένα στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου.

Αφού προηγήθηκε μία γρήγορη επίδειξη όλων των αντιρρυπαντικών μέσων που διαθέτει το ΔΛΤ Μήλου, ρίφθησαν 120 μέτρα πλωτά φράγματα στη θάλασσα, για να εγκλωβιστεί μια υποτιθέμενη κηλίδα πετρελαιοειδών καταλοίπων, η οποία είχε προέλθει από κάποιο ναυτικό ατύχημα σε πλοίο, δηλαδή όπως ακριβώς αναμένεται να συμβεί και σε ένα πραγματικό συμβάν.

pagkosmia-perivallontos1

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η θεωρητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε αίθουσα του Λυκείου Μήλου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ΔΛΤ Μήλου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους εθελοντές, φορείς, σωματεία και εταιρείες που έλαβαν μέρος στην συγκεκριμένη δράση, αποδεικνύοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία αλλά και την αγάπη τους για το νησί μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ.Αγγελόπουλο Μιχάλη, εκπρόσωπο της εταιρείας ‹‹ΜΕΤΟΠΗ-Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος›› για την παρουσία του και την ανεκτίμητη βοήθειά του, καθώς χρόνια τώρα, βρίσκεται στο πλευρό μας, εκπαιδέυοντας τους εθελοντές μας.

Για το ΔΣ του ΔΛΤ Μήλου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ