Αθλητισμός

Αθλητισμός στις Κυκλάδες. Κάτι σαν ένα ανέκδοτο από τα χρόνια της δεκαετίας του 80 που φέρνουν στο νου το περίφημο (με όλο το σεβασμό) «Αλβανός Τουρίστας», Όμως, είμαστε εν έτη 2019 και καταστάσεις πρωτόγνωρες βιώνουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό στα νησιά μας. Το είδαμε πρόσφατα μέσα από μία εντυπωσιακή έρευνα για το ποδόσφαιρο με ταξίδια όπου τα κύματα είναι μεγαλύτερα από τα σκάφη, ή η αποβίβαση γίνεται σε απόμερα μέρη και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητα προς τα γήπεδα…

Αντίστοιχες καταστάσεις βλέπουμε όμως και στο στίβο ή το μπάσκετ ή το βόλεϊ σε τοπικό επίπεδο κυρίως… Και ο Περικλής Καβαλιέρος, ο οποίος σηκώνει το βάρος όσον αφορά τη προσπάθεια των αθλητών στίβου στη Μήλο, μας δίνει σήμερα μία ξεχωριστή ιστορία από τέσσερα παιδιά του νησιού των Δυτικών Κυκλάδων. Τα οποία έφυγαν από την Μήλο την περασμένη Παραασκευή για αγώνες στη Μύκονο το Σάββατο και επιστροφή την Κυριακή, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.. Πήγαν Μύκονο μέσω Νάξου (με διανυκτέρευση) και θα επιστρέψουν αύριο Τρίτη μέσω Πειραιά. Με έξτρα κόστος λόγω διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία, με χαμένες ώρες στο σχολείο καθότι μιλάμε για μαθητές σε επίπεδο Γυμνασίου και βέβαια με αγώνες που έρχονται το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Νάξο.. Συμπληρώνουν σήμερα τέσσερις ημέρες μακριά από το σπίτι τους, αλλά το ηθικό ακμαίο χάρη στα μετάλλια που έχουν στο στήθος τους… Κι αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο για να συνεχίζουν….

Ας δούμε τι αναφέρει μέσα από την προσωπική τους ιστοσελίδα ο κος Καβαλιέρος με τίτλο της ανάρτησης «Απίστευτη η Οδύσσεια των αθλητών Στίβου Μήλου!!!!!!»

«Το Σάββατο 4/5 διεξήχθη στο Στάδιο Μυκόνου το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ-18 (Παίδες - Κορασίδες) Οι αθλητές στίβου της Μήλου, Τουρλάκη Πηνελόπη, Λιβανιού Κέλλυ, Μάλλη Μαρία και Σκαρώνης Ιωάννης ξεκίνησαν το ταξίδι την Παρασκευή 3/5 πρωί από το λιμάνι της Μήλου. 

Το μεσημέρι έφτασαν στην Ίο με σκοπό την ανταπόκριση με άλλο πλοίο για Μύκονο κάτι που δεν έγινε εφικτό.  Στην συνέχεια το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε άλλο πλοίο και κατέπλευσαν από Ίο για την Νάξο που έφτασαν το βραδάκι. 

Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της Νάξου και το Σάββατο το πρωί επιβιβάστηκαν πάλι σε πλοίο και έφτασαν στην Μύκονο Σάββατο μεσημέρι λίγο πριν τους αγώνες Στο αγωνιστικό κομμάτι που δεν θα σταθώ παρά την ταλαιπωρία τους όλα τα παιδιά της Μήλου κατόρθωσαν να καταταγούν ΟΛΑ ΠΡΩΤΑ Το βράδυ διανυκτέρευσαν στην Μύκονο

Το πρωί της Κυριακής έχουμε απαγορευτικό απόπλου που δεν επέτρεψε το ταξίδι της επιστροφής κάτι που ξεκίνησε να γίνει το πρωί της Δευτέρας (σήμερα) όπου οι αθλητές μας έφτασαν από Μύκονο στην Σαντορίνη για να γίνει ανταπόκριση με άλλο πλοίο για Μήλο.  Μάταια όμως!!!!! 

Το πλοίο που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Σαντορίνη -Μήλο ματαίωσε το δρομολόγιο για Μήλο λογω του νέου κύματος κακοκαιρίας και συνεχίζει το ταξίδι του για Πειραιά μαζί και οι αθλητές μας που επί τριημέρου κάνουν ......κρουαζιέρα σε τρικυμιώδη θάλασσες στα Κυκλαδονησια !!!!!

Το πρόγραμμα τώρα προβλέπει άφιξη στον Πειραιά , διανυκτέρευση σε κάποιο Ξενοδοχείο και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν αύριο το πρωί ταξίδι από Πειραιά για Μήλο!!! και άφιξη το μεσημέρι στα σπίτια τους

Η λανθασμένη επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας τρεις ημέρες πριν το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδος Κύπρου ήταν η αίτια (ευτυχώς) που δεν συμμετείχαν στους αγώνες και στην ταλαιπωρία ο Ντουλας Χρήστος , η Πηνελόπη Βασιλοπουλου και η Καβαλιερου Μαρία που θα αγνισθούν στα Ιωάννινα στις 8/5 στους τελικούς των αγωνισμάτων τους με στόχο την Πανελλήνια διάκριση. 

Επιπλέον το πιο ωραίο τώρα είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά που ακόμη δεν έχουν γυρίσει σπίτια τους καλούνται να ξαναβρεθούν το ΣΚ στην Νάξο στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών!!!!!
Ναι σωστά διαβάσατε μέσα σε μια εβδομάδα σε Μύκονο και Νάξο έχουμε δυο διασυλλογικά Πρωταθλήματα και ενδιάμεσα (Τέταρτη Πέμπτη ) για αλλαγή πάμε και μέχρι τα Ιωάννινα για το Πανελλήνιο σχολικό!!!
Απίστευτα και όμως αληθινά όλα τα παραπάνω!!!!!!!

Πηγή: naxospress.gr