Άρθρα - Συνεντεύξεις

kelly-kostoulia0518

Κραυγή συλλογικής αφύπνισης στην Ανθρωπότητα και επανασύνδεση με την Φύση.

15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια αρκετά σημαντική αστρολογική στιγμή για το 2018. Ο επαναστατικός, ανατρεπτικός Ουρανός συνάντησε τον επίμονο αναζητητή της ασφάλειας Ταύρο όπου και θα παραμείνει μέχρι το 2026, με εξαίρεση την ανάδρομη πορεία του στον Κριό. Τι ακριβώς μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια; Ο θυελλώδης Ουρανός έχει σκοπό να μας ξεβολέψει και να τα κάνει όλα σκόνη έτσι ώστε να ανακαλύψουμε την ασφάλεια εκεί που θα έπρεπε να την είχαμε ψάξει εξ’ αρχής. Τα διάφορα γεγονότα θα μας ωθήσουν να κάνουμε επανεκτίμηση της σχέσης που έχουμε με τον εαυτό μας.
Ο Ουρανός σχετίζεται με τις ενέργειες της αλλαγής, της εξέλιξης και ο Ταύρος με την σταθερότητα και την ασφάλεια. Η διαφορετικότητα των ενεργειών θα δημιουργήσει μέσα στην καθημερινότητά μας, μια δυναμική push and pull, μέχρι να καταφέρουν να συνεργαστούν εναρμονισμένα. Θα εκδηλωθεί ένας νέος τύπος δεσμού στις σχέσεις όπου μαζί με τις πραγματικές μας ανάγκες και επιθυμίες που θα αφυπνιστούν και θα αναζητήσουν ένα κλίμα σεβασμού, εμπιστοσύνης, αλήθειας και αγάπης, θα προστεθεί και η αμοιβαία πνευματική αναγνώριση μέσα από την συγχώνευση των ενεργειακών μας σωμάτων με τον σύντροφο.
O Ουρανός είναι ένας πλανήτης που έχει συνδεθεί με την κρίση μέσης ηλικίας. Γύρω στην ηλικία των 40 το άτομο βιώνει την αντίθεση του διερχόμενου Ουρανού με τον γενέθλιό του, η οποία όψη φέρνει με έναν επαναστατικό τρόπο, αρκετές κομβικές αλλαγές στην ζωή του, μέσα από εσωτερικές συγκρούσεις, καινούργιες εμπειρίες, συναντήσεις κτλ.
Ο Ταύρος έχει να κάνει με το στοιχείο της γης, τις βασικές ανάγκες, την τροφή, το φυσικό περιβάλλον, και την σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Η επίσκεψη του ανατρεπτικού Ουρανού εκεί θα δημιουργήσει καταιγισμό πληροφοριών στο οικολογικό ασυνείδητο, έτσι ώστε να ενταθεί η διαδικασία της αφύπνισης. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι το φαγητό είναι δόνηση, συχνότητα, ενέργεια, η οποία επικοινωνεί με το DNA μας. Τι είδους πληροφορία στέλνουμε κάθε μέρα στο DNA μας μέσα από τις διατροφικές επιλογές μας; Εθισμοί που έχουν να κάνουν με το φαγητό, ποτό, ουσίες, διάφορες απολαύσεις, διατροφικές διαταραχές (αλλεργίες) και διαταραχές πρόσληψης τροφής, θα μπουν στο μικροσκόπιο, για να ξεκινήσει η θεραπεία τους. Ποια είναι η πραγματική ανάγκη που προσπαθούμε να φιμώσουμε; Η βιοηθική είναι ένας τομέας που θα έρθει στο προσκήνιο. Καταλαβαίνουμε ότι μέσα από τις σωστές επιλογές, έχουμε την δυνατότητα να προστατεύσουμε την υγεία των οικοσυστημάτων, την βιοποικιλότητα και κατ’ επέκταση την ίδια την ζωή. Θα ξεκινήσουν επαναστάσεις με θέμα την τροφή, την ηθική αντιμετώπιση των ζώων και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Μεγάλες εταιρείες θα κάνουν στροφή 180 μοιρών και θα προσαρμοστούν στην ζήτηση αγνής αυθεντικής τροφής μέσα από ένα ηθικό σύστημα παραγωγής. Η βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια θα ανθίσουν. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει ξανά την κοινωνία, με την ανάλογη ευαισθησία. Το συλλογικό σύστημα αξιών που είχαμε μέχρι τώρα, θα γκρεμιστεί και θα αναδυθεί ένα νέο σύστημα αξιών που θα είναι αυθεντικό και βασισμένο στην ηθική. Η οικο-ψυχολογία (ecopsyhology) θα κάνει αισθητή την παρουσία της, φέρνοντας το αίτημα της επιστροφής στην φύση για την αποκατάσταση της ψυχικής και πνευματικής μας υγείας. Η οικο-θεραπεία (ecotherapy), είναι η ψυχοθεραπεία του μέλλοντος. Η ομοιοπαθητική και οι θεραπείες με τα ζώα θα γίνουν ευρύτερα αποδεκτές. Θα μάθουμε περισσότερα για την ψυχολογία των ζώων (Pet psychology-therapy), την ευφυία, τον συναισθηματικό τους κόσμο και τις ψυχικές τους ικανότητες και θα αισθανθούμε την ανάγκη να τα αναγνωρίσουμε πλέον σαν μοναδικές οντότητες, η κάθε μια με διαφορετική προσωπικότητα που έχουν ίδια δικαιώματα στη ζωή και στο σχέδιο εξέλιξής τους. Καινούργιες σφαίρες συνείδησης θα αποκαλυφθούν. Μέσα από τις έρευνες, στον τομέα της κρυπτοζωολογίας (Cryptozoology), θα ανακαλυφθούν νέα είδη.
Θα τονιστούν οι υπαρξιακές ανησυχίες και θα είμαστε πιο ανοιχτοί σε μεταφυσικές εμπειρίες και αποδοχή διαφορετικών ιδεολογιών που ταρακουνάνε τα λιμνάζοντα νερά του μυαλού μας. Καθώς η αντίληψή μας ανοίγει, θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα και δραστηριότητες που πριν θεωρούσαμε παράξενα. Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι ο κόσμος είναι ένα καθρέφτισμα του εαυτού μας. Οι αλλαγές που θα ξεκινήσουν να συμβαίνουν μέσα μας, από αυτήν την αστρολογική διέλευση θα προκαλέσουν τις αντίστοιχες αλλαγές, στο εξωτερικό περιβάλλον με μια διαδικασία ντόμινο.
Μέσα από αυτή τη σειρά απρόβλεπτων και επεισοδιακών αλλαγών, θα αισθανθούμε την ανάγκη να απελευθερωθούμε από τοξικά περιβάλλοντα και καταπιεστικούς παράγοντες, επαναξιολογώντας την κοινωνική μας υπόσταση. Ο Ουρανός αγαπάει το ανεξάρτητο πνεύμα που δεν φυλακίζεται ποτέ και χρειάζεται ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας για να δράσει. Θα γίνουν προσπάθειες να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες που χρειάζονται για να εκδηλωθεί ο εαυτός μας. Εκκρεμότητες που έχουμε αφήσει σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας είτε από αμέλεια είτε από φόβο θα πρέπει να κλείσουν. Όποιος προσπαθήσει να περιορίσει τις ενέργειες του Ουρανού, θα πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό, και μέσα από ένα ισχυρό γεγονός, θα υπάρξει ξαφνική συνειδητοποίηση για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από την σκόνη, θα βγούμε ανανεωμένοι, πιο αληθινοί, συνειδητοί, φωτεινοί και δυνατοί.
Ο ανανεωμένος άνθρωπος θα συνειδητοποιήσει ότι εκτός από το φυσικό του σώμα, έχει και ενεργειακά σώματα, τα οποία καθημερινά γεμίζουν σκουπίδια. Μαζί με το φυσικό σώμα πλέον θα καταφεύγουμε σε μεθόδους καθαρισμού και εξαγνισμού των ενεργειακών μας σωμάτων, φροντίζοντας κατ’ επέκταση και την πνευματική μας υγιεινή.
Η αντίσταση στην σαρωτική, ανατρεπτική ενέργεια του φιλελεύθερου Ουρανού λειτουργεί ενάντια στην ίδια μας την εξέλιξη και ο Ουρανός είναι εδώ για να μας πει να αφήσουμε την κουβέρτα προστασίας και ασφάλειας και να κάνουμε βήματα στον κόσμο με περισσότερη ελευθερία και ρίσκο. Να ρισκάρουμε να γίνουμε ευάλωτοι και να έχουμε την ακλόνητη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση με την οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι!
Ο Ουρανός δεν τα πάει καλά με τα στερεότυπα, τις παγιωμένες αντιλήψεις και την κοινωνική υποκρισία. Κάπου στο βάθος του νου μας, υπάρχει το οικολογικό ασυνείδητο. Μέχρι τώρα πνίγαμε την εσωτερική μας φωνή αλλά πλέον θα ανέβουμε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού και μέσα από μια κραυγή συλλογικής αφύπνισης, θα καλέσουμε εκείνα τα ελεύθερα άγρια πνεύματα που εκπέμπουμε στην ίδια ενέργεια και θα ενωθούμε δυναμικά για έναν κοινό σκοπό.
Το αίτημα του Ουρανού αυτή την φορά είναι σαφές. Μια Ανθρωπότητα σε αρμονία με το περιβάλλον γύρω της, έναν οικολογικό τρόπο ζωής και έναν υγιή δεσμό με την Γη που είναι ο ομφάλιος λώρος μας. Μέσα από την σωστή πορεία, στην γεωγραφία της Ψυχής μας, θα επέλθει η ίαση στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση στον κόσμο γύρω μας.