Μηλέικα Αφιερώματα

Η παραλία του Αδάμαντα πριν το 1999 και την επέκταση της. (VIDEO)

adamas retroΈνα βίντεο που μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω, από το 1999 και ακόμα πιο πίσω, όταν η παραλία του Αδάμαντα ήταν εντελώς διαφορετική. Μέσα στα 12 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα που διαρκεί θα κάνουμε ένα flash back και θα δούμε πόσα έχουν αλλάξει από τότε και πώς ξεκίνησαν τα έργα διαμόρφωσης του λιμανιού της Μήλου.

Το βαπόρι “Πήγασος” δεμένο στο μόλο του Αδάμαντα, όταν το άλλοτε πιο γρήγορο συμβατικό πλοίο της Ελλάδας έπιανε τότε Μήλο. Και λίγο πιο μετά το «δικό μας» Milos Express, αλλά και τα παλιότερα “Ιόνιον” και “Κίμωλος”! Ο χώρος αναμονής επιβατών στην αποβάθρα του λιμανιού, όταν ακόμα δεν είχει πάρει την σημερινή του μορφή (παρουσιάζεται χωρίς την αίθουσα), ή όταν δεν υπήρχε καν!

Οι καφετέριες με τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα και ο δρόμος που τους χώριζε από τα μαγαζιά, κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και επί δύο μήνες το καλοκαίρι έκλεινε και γινόταν πεζόδρομος τις βραδινές ώρες προς χάριν του σουλάτσου.

Η εξέχουσα μορφή του αείμνηστου Κώστα Συρμαλένιου, στην αυλή του νεόκτιστου τότε ξενοδοχείου του, «Πορτιανή». Η παλιά πιάτσα των ταξι και ό,τι άλλο μπορεί να προσέξει το δικό σας μάτι σε αυτό το βίντεο!

Πόσες διαφορές σαν εικόνες με τον ανεπτυγμένο πλέον τουριστικά Αδάμαντα! Μόνο ο «Γύρος της Μήλου» φαίνεται από σκάφη. Και κάπου εκεί…μπάζα, τσιμέντα και η επέκταση ξεκινάει και ολοκληρώνεται στις 12/7/2001 για να πάρει η παραλία του Αδάμαντα τη μορφή που έχει ακόμα και σήμερα,12 χρόνια μετά! Απολαύστε το!

Σημ.Το βίντεο από την συλλογή του Κώστα Κοντόπουλου στο κανάλι του οποίου μπορείτε να δείτε κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα: 

http://www.youtube.com/user/koskontopoulos?feature=watch