"Μηλέικα Νέα"

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα περίπου, συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, που έχει καταθέσει ο Νίκος Συρμαλένιος σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μήλου. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «Κανάλι της Βουλής».

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Μήλου μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Για τον Υπουργό Υγείας

«Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Κέντρο Υγείας Μήλου παραμένει μέχρι νεωτέρας χωρίς γιατρούς ειδικότητας και χωρίς δυνατότητα κάλυψης εφημεριών. Μάλιστα ενημερώνει ότι σε περίπτωση άμεσης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι βάσει του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας είναι υποχρεωμένοι να συνδράμουν στη στήριξη των πολιτών. Σημειωτέον ότι αυτό αφορά και τη γειτονική Κίμωλο, αφού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο υπηρετούν μόνο δύο αγροτικοί γιατροί.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, αποκαλύπτει περίτρανα τις προθέσεις του Υπουργείου που παρά την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο δεν προχωρά στην πρόσληψη μόνιμων γιατρών, αλλά συνεχίζει ιδιαίτερα για τα νησιά την τακτική των δεκαπενθήμερων ή στην καλλίτερη περίπτωση μηνιαίων αποσπάσεων.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου στις αρχές του καλοκαιριού αποσπάστηκαν δύο – τρεις ειδικευμένοι γιατροί και στη συνέχεια μόλις τελείωσε το καλοκαίρι, αυτοί αποχώρησαν.

Επειδή η υγεία των πολιτών της Μήλου και της Κιμώλου δεν μπορεί να κρέμεται από μία κλωστή, επειδή οι ανάγκες εν μέσω έξαρσης της πανδημίας είναι μεγάλες, επειδή οι πολίτες και οι επισκέπτες των δύο νησιών δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανασφάλειας, ερωτάται ο υπουργός,

Α) Τι επείγοντα μέτρα πρόκειται να λάβει, έτσι ώστε αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μήλου;

Β) Υπάρχει σχεδιασμός για προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων ιατρών στο Κ.Υ. Μήλου και αν αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες, γιατί δεν προχωρά σε προσλήψεις επικουρικών; Μήπως η συνδρομή των ιδιωτών ιατρών εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για υλοποίηση της πολιτικής της μέσω ΣΔΙΤ;»

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Συρμαλένιος