"Μηλέικα Νέα"

ektakto-nero-lymata1

«ΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ; ;;;;;;;;;;;;

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΝΤΥΝΕΙ!!! Θα επικαλεστώ πάλι τους αρχαίους ημών προγόνους, που έλεγαν ότι όταν δεν ξέρεις την αλήθεια πίστεψε τη λογική.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Τα προβλήματα υδροδότησης οφείλονται στο γεγονός ότι η εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ δεν μπορεί με τις υφιστάμενες δομές να μας δώσει το νερό που χρειαζόμαστε και μάλιστα μας δίνει λιγότερο από όσο μας έλεγε ότι μπορεί να παράγει.Έτσι η μόνη μας ευθύνη είναι που δεν ήμασταν διεκδικητικοί απέναντί τους.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ;

Όταν έχεις μικρότερη ποσότητα νερού από τις ανάγκες του νησιού, τη μοιράζεις δίκαια σε όλους, με εκ περιτροπής διακοπές, προγραμματισμένες, ώστε να έχει φροντίσει ο κόσμος να κρατήσει ένα κουβά νερό, για την τουαλέτα, για να πλύνει τα χέρια του κλπ και φροντίζεις από πριν να δώσεις έξυπνες οδηγίες για εξοικονόμηση νερού.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Συγκεκριμένες περιοχές του νησιού (Πλάκα,Πλάκες,Τρυπητή) είναι, πρακτικά, εδώ και 40 περίπου ημέρες χωρίς νερό!!!! ( το νερό που έρχεται για 2 ώρες το βράδυ ή που στάζει η βρύση για 3 ώρες το πρωί ή το κόκκινο νερό δεν το υπολογίζω καν) ενώ οι υπόλοιπες περιοχές ουσιαστικά δεν έχουν πρόβλημα, με εξαίρεση τη Ζεφυρία,που το νερό σταμάταγε επίτηδες γιατί δεν είχε λέει τουρισμό!!! Ούτε αυτό βοήθησε όμως να έχουν νερό τα παραπάνω χωριά. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΔΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ. Λογικό συμπέρασμα λοιπόν: το πρόβλημα για τα πάνω χωριά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ αλλά ότι ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ και αυτό που φτάνει δεν επαρκεί γιατί δεν έχουν γίνει τα ανάλογα έργα,με σωστές μελέτες κι αυτά που έγιναν έχουν κακοτεχνίες και αστοχίες υλικών. Ακόμα και το νερό που έφερε το καράβι με βυτία το ανέβαζαν γιατί δεν μπορούσε να ανέβει με τις αντλίες.

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ:

Ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη και η ανικανότητά τους.

Και, όπως είπαν, δεν διεκδίκησαν και δεν διασφάλισαν τα δικαιώματα του μηλέικου λαού, που πληρώνει χρυσό το νερό και δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς του νερού, παρά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε και έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ρίχνοντας στις δεξαμενές νερό από μη ελεγχόμενες και μη αδειοδοτημένες πηγές.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Την επόμενη ημέρα από το επεισοδιακό ΔΣ μάθαμε ότι ο κ. Υφαντής, ο οποίος τόνιζε ότι δεν χρειαζόμαστε επιπλέον νερό αλλά επιπλέον δεξαμενές και μείωση των απωλειών μέχρι πριν λίγες ημέρες, κατέθεσε στο Δήμο προσφορά ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!! ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ E-MAIL,για προμήθεια 600m3 νερού ημερησίως προς 4,5 ευρώ το κυβικό + ΦΠΑ και δέσμευση για 30.000 κυβικά για δυο μήνες, με τις αφαλατώσεις της Κιμώλου, που θα έμπαιναν δίπλα στις βαρέλες,στο καρνάγιο. Και ο Δήμαρχος αντί να το φέρει και αυτό προ ημερησίας διατάξεως στο ΔΣ ,που συγκλήθηκε ακριβώς για το θέμα αυτό, το επόμενο πρωί, επικαλούμενος ένα νόμο περί εκτάκτων αναγκών, έκανε δεκτή την προσφορά με ανάθεση,χωρίς διαγωνισμό. Ευτυχώς για εμάς υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλ τους Κιμωλιάτες. Τώρα έφεραν άλλη πρόταση για 150 κυβικά ημερησίως τα οποία βέβαια θα αρχίσουν να παράγονται όταν οι περισσότεροι τουρίστες θα έχουν φύγει οπότε δεν θα το χρειαζόμαστε, θα μας έχει στοιχίσει ο κούκος αηδόνι,τα πάνω χωριά πάλι δε θα έχουν νερό και κάποιοι θα γλεντάν στην υγειά των κορόιδων!

Και όπως λέμε στα μαθηματικά ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.»

--

Ζωή Γεωργοπούλου