"Μηλέικα Νέα"

varvitsiotis

Παρέμβαση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί του Σχεδίου Νόμου «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Κυβέρνηση έχει, μέχρι σήμερα, έναν πολύ ισχνό απολογισμό πραγματικής και ουσιαστικής ευαισθησίας»

Για αδιαφορία της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, αλλά και την επιλεκτική ευαισθησία του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ρατσιστικές δηλώσεις, μίλησε, με παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι, στα θέματα του Μεταναστευτικού, οι θέσεις φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους μειώθηκαν σημαντικά από πέρυσι, τη στιγμή που η λίστα αναμονής για μια τέτοια θέση διπλασιάστηκε.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πληρώσει ούτε και συμβασιοποιήσει, για το 2018, τα προγράμματα χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να μένει απλήρωτο, ενώ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ούτε μια νέα δομή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πέρα από τη Λέσβο».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών εξαπέλυσε επίθεση προς το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έσπευσε «να καταδικάσει ως ρατσιστικές τις δηλώσεις του Δημάρχου της Μήλου», ενώ «δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τον κ. Κατσίκη, ο οποίος δεν είχε διαφορά, πριν από λίγο, σε αυτά που έλεγε από το Βήμα με τους ομιλητές της Χρυσής Αυγής», αλλά έχει το προνόμιο να είναι απαραίτητος για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Το γεγονός ότι δεν καταδικάζετε το ρατσιστικό παραλήρημα του κ. Κατσίκη, σας κάνει να έχετε χάσει την οποιαδήποτε επαφή με αξίες που μπορεί να είχε κάποτε η Αριστερά ή να θεωρούσατε πως εσείς υπηρετούσατε. Δυστυχώς, δεν έχετε καμία άλλη αξία, παρά μόνο αυτήν την “εξουσίας”», κατέληξε χαρακτηριστικά.