"Μηλέικα Νέα"

Ωμή παραδοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη νομοθετημένη ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Όπως απαντάται στον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, ο οποίος κατέθεσε ερώτημα των Δήμου Μήλου, Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μήλου, Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου και Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου. Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος:

«Στις 9/9/2022, κατέθεσα ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το έγγραφο σας με το οποίο διαμαρτύρεστε δικαίως για την ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σας παραθέτουμε συνημμένη τη σχετική απάντηση του ΥΝΑΝΠ, με την οποία απροκάλυπτα μας επιβεβαιώνει ότι οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις από Πειραιά προς Μήλο δεν εμπίπτουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και σχετικών υπουργικών αποφάσεων σε καθορισμό ανώτατης τιμής.

Και βεβαίως το εύλογο ερώτημα που αναφύεται είναι: Αφού λοιπόν το Υπουργείο ορίζει τους νόμους και τις αποφάσεις, γιατί δεν φροντίζει σε μια περίοδο ανεξέλεγκτης και γενικευμένης ακρίβειας, να πάρει μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει το δικαίωμα των καταναλωτών – επιβατών σε προσιτές τιμές, είτε μειώνοντας το ΦΠΑ, είτε βάζοντας πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών; Αποτελεί το δικαίωμα της ακτοπλοϊκής μεταφοράς, κοινωνικό δικαίωμα, ναι ή όχι;;;

Είναι προφανές, ποια πολιτική έχει επιλέξει το υπουργείο και γενικότερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Κατά συνέπεια η μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής, που φυσικά απαιτεί άλλες πολιτικές επιλογές.

6/10/2022

Νίκος Συρμαλένιος»

 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ_pdf