"Μηλέικα Νέα"

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 12/8, έπειτα από ειδοποίηση για βύθιση θαλαμηγού σκάφους στη Μήλο, στο οποίο επέβαιναν 18 άνθρωποι, οι 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Το ακριβές σημείο του ατυχήματος βρίσκεται στα 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, μεταξύ Αντιμήλου και Φαλκονέρας. Αρχικά δέκα άνθρωποι κατάφεραν να παραμείνουν πάνω στο σκάφος, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν στη θάλασσα. Κατόπιν και οι 18 επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Η θαλαμηγός 30 μέτρων, με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης 12/8 στη Μήλο, σημαίνοντας συναγερμό στη Λιμενική Αρχή Μήλου η οποία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:30.

falkonera nayagio milos seajet b

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες διάσωσης, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο πνέεουν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Λιμενικής Αρχής Μήλου έχει μεταβεί στο σημείο το επιβατηγό Sea Jet 2, προκειμένου να περισυλλέξει τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος. Η περισυλλογή ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

falkonera nayagio milos seajet a

Νωρίτερα σε επικοινωνία ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης τόνισε πως «επρόκειτο για μια θαλαμηγό και τα άτομα είναι 17 στον αριθμό. Σπεύδουν σκάφη για να περισυλλέξουν τους ναυαγούς, ενώ στο σημείο υπάρχει και ελικόπτερο, καθώς και σκάφη του λιμενικού. Το συμβάν έχει γίνει μεταξύ Αντιμήλου και Φαλκονέρας»

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι επιβαίνοντες είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και τρεις ανήλικοι, ηλικίας 8, 13 και 15 ετών.