"Μηλέικα Νέα"

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ η Πλακιώτικη Ένωση σας περιμένει όλους στην αυλή του Αγίου Χαραλάμπους στις Πλάκες σε μια «Βραδιά Μηλέικου Τραγουδιού». 

«Ελάτε να απολαύσουμε μαζί μια όμορφη βραδιά με παλιά δημοτικά τραγούδια του νησιού μας.

Οφείλουμε αυτή την βραδιά στην Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του συλλόγου «Μηλίων Τέχνες» και ιδιαίτερα στον μουσικό τους δάσκαλο, τον Κώστα Συμεωνίδη, που είναι ο δημιουργός αυτής της μοναδικής για τη Μήλο μουσικής εκδήλωσης. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Ελάτε μαζί μας για να ακούσετε, και να χορέψετε παλιά τραγούδια της Μήλου, που ίσως δεν τα γνωρίζετε. Ελάτε να ακούσετε το παλιό, μεγάλο δίδυμο, βιολιού με λαγούτο. Τον Χαρίδημο Ψαθά (Χαρής) στο βιολί και τον Αντώνη Ζούλια (Πορτοφόλης) στο λαγούτο, σε μια μικρή τιμητική εμφάνιση.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο σύλλογος μας, στο ξεκίνημα του είχε τιμήσει σε μια ιδιαίτερη βραδιά τους παλιούς παραδοσιακούς οργανοπαίκτες της Μήλου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η τωρινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όσους  διέσωσαν τα παλιά τραγούδια και τις ρίμες της Μήλου.

Τιμούμε ιδιαίτερα στην εκδήλωση μας  τον αείμνηστο ριμαδόρο του Χάλακα, τον μπάρμπα Διαμαντή Ψαθά. Για την προσφορά του στα τραγούδια της Μήλου. Μαζί του και όλους αυτούς , γνωστούς και άγνωστους που το παρέδωσαν στις νεότερες γενιές. Ανάμεσά τους και συγχωριανοί μας Πλακιώτες. Τους ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά τους.

Σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά!»