"Μηλέικα Νέα"

Το πρώτο κάλεσμα της για διακοπές στην Ελλάδα έκανε η Γαλλική Vogue, δημοσιεύοντας κατάλογο με τις ομορφότερες παραλίες για το 2023. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοφιλές περιοδικό, «η Ελλάδα που είναι γεμάτη κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται ξανά και ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ποιοτικούς διεθνείς προορισμούς».

Η λίστα της Vogue έχει «άρωμα» Κρήτης με τρεις παραλίες, τη μοναδική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το εξωτικό Ελαφονήσι και τα Σεϊτάν Λιμάνια. Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού μέσου μόδας ξεχωρίζουν την παραλία Περιβολιού στη Σκόπελο που σαγηνεύει με τα σμαραγδένια νερά και την αναζωγονητική ηρεμία της, καθώς και το Αλυκό στη Νάξο που διαθέτει άγρια ομορφιά και τιρκουάζ νερά.

Τα Επτάνησα εκπροσωπούνται επάξια με το μοναδικό Ναυάγιο, το παραδεισένιο Πόρτο Κατσίκι, τον φωτογενή Μύρτο, το Γιδάκι και το Βουτούμι. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν το ονειρικό Σαρακήνικο, τα Λαλάρια, η «κόκκινη» παραλία της Σαντορίνης και η «εξωπραγματική» Βοϊδοκοιλιά.

Σαρακήνικο στη Μήλο

Στο νησί της Μήλου, αυτή η παραλία από λευκό ηφαιστειακό βράχο έχει διαμορφωθεί από κύματα, που μεταφέρονται από τον βοριά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά καμπυλωτό τοπίο, το οποίο συχνά συγκρίνεται με το φεγγάρι.

Σχετικό link: https://www.vogue.fr/lifestyle/article/les-plus-belles-plages-en-grece-ou-se-baigner-cet-ete