"Μηλέικα Νέα"

Αναστάτωση προκάλεσε η ενημέρωση που υπήρξε την Δευτέρα 12/10 κατά την διάρκεια του δρομολογίου του «Διονύσιος Σολωμός» για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη του πληρώματος.


Το «Διονύσιος Σολωμός» έπλεε από την Κύθνο προς την Σέριφο εκείνη την στιγμή, ενώ κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Σερίφου παρέμεινε για περίπου 2 ώρες, προχωρώντας στην αποβίβαση του κόσμου. Κατόπιν συνέχισε το ταξίδι του με τελικό προορισμό την Σαντορίνη, κάνοντας μόνο αποβιβάσεις!

Η ZANTE FERRIES εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το γεγονός:

«Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

Κατά τη διάρκεια του πλού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλού από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό.

Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε ουδεμία επαφή με το επιβατικό κοινό.
Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση.

Μετά τιμής,

ΖΑΝTE FERRIES A.N.M.E.Z. A.E.»

Νέα ενημέρωση αναχώρησης του πλοίου από την ΖΑΝTE FERRIES

«Σε συνέχεια των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και των λιμενικών αρχών, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” απέπλευσε κενό επιβατών από τον λιμένα της Θήρας σήμερα Τρίτη 13/10/20 & ώρα 10:00, με ώρα κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά 18:00.

Έχει προγραμματιστεί νέος καθολικός έλεγχος του πληρώματος με αντιγονικά τεστ.

Με τιμή,

ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.»