"Μηλέικα Νέα"

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος καταθέτουν αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου, με την οποία εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους επί της προδημοσίευσης της Δράσης «Πράσινη παραγωγική επένδυση ΜΜΕ» του ΕΣΠΑ 2021-2027, που αφορά επιχειρήσεις με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 30.000 έως 200.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Σωματείου με την επιστολή τους, από το πρόγραμμα αποκλείονται επιχειρήσεις (κυρίως οι εποχιακές), που ο αριθμός του προσωπικού που απασχολούσαν το 2022 αντιστοιχεί  σε λιγότερες από 2 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ), ήτοι σε λιγότερα από 600 ένσημα συνολικά ετησίως. Όπως αναφέρεται, επιπλέον, στην επιστολή το πρόγραμμα «αφενός δεν δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και αφετέρου συμβάλλει στην ανισότητα των μικρών επιχειρήσεων σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων» .

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουν «να μειωθεί ή να μηδενιστεί το όριο των ΕΜΕ, προκειμένου να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και ο ανταγωνισμός επενδύσεων να είναι θεμιτός και υγιής».

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες.

Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

milos hoteliers espa 2023

milos hoteliers espa 2023a