"Μηλέικα Νέα"

project-milos

Εικοσιέξι χορογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί και περφόρμερς, μία φωτογράφος και ένας φωτιστής, συναντιούνται για μια εβδομάδα στο καταφύγιο του Αδάμαντα με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ.

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από μια «μουσειακή» αντιμετώπιση της ιστορίας και να μιλήσουν για τον εαυτό, τον άλλο και τον κόσμο στο εδώ και τώρα, εικοσιέξι χορογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί και περφόρμερς, μία φωτογράφος και ένας φωτιστής συνδημιουργούν ένα project που ο τίτλος του αποτελείται από μια ημερομηνία - προσωπικό καταφύγιο και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του χώρου. Κοινή «καταγωγή» όλων των έργων και των δράσεων είναι ιστορίες καταφυγής ανθρώπων που μένουν ή έμεναν στη Μήλο.

To project «4 Μάη | N 36° 72’54’’, Ε 24° 44’33’’ | May 4» συνδυάζει χορό, περφόρμανς, εικαστικά, βίντεο και φωτογραφία, και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. Πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο του πολεμικού καταφυγίου του Αδάμαντα της Μήλου.

Καλλιτέχνες: Κωνσταντίνος Μίχος, Αθηνά Κυρούση, Δημήτρης Τσιαπκίνης, Νίνα Αδαμοπούλου, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Φιλιώ Λούβαρη, Αριάδνη Μπλουγουρά, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Μαριάνα Τσαγκαράκη, Campus Novel, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Παναγιώτης Ανδρέου, Οδυσσέας Κετσελίδης, Ιβάν Μαστερόπουλος, Κώστας Μπλουγουράς, Γαβριήλ Παγώνης, Δέσποινα Φλέσσα, Έλενα Χασαλεύρη, Γιώργος Καβουράκης, Βαγγέλης Καλημέρης, Θανάσης Κούτουλας, Μάντη Λυκερίδου - Βελετά και οι μαθητές σύγχρονου χορού της Φιλιώς Λούβαρη.

Σύλληψη: Φιλιώ Λούβαρη | Σχεδιασμός και Επιμέλεια : Φιλιώ Λούβαρη, Μάντη Λυκερίδου - Βελετά

Εγκαίνια - Παραστάσεις και Περφόρμανς: 6, 7, 8. 05. 2016 (απαραίτητη η κράτηση θέσεων )
Διάρκεια Έκθεσης: 6. 05. 2016 - 31. 10.2016
Κρατήσεις: 6976 778 463, www.facebook.com/4-Μάη-May-4