"Μηλέικα Νέα"

kep-ygeias-dam

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μήλου το οποίο λειτουργεί προσωρινά στο γραφείο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο χώρο του Δημαρχείου.

Στόχος της δημιουργίας των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση και ο προσανατολισμός σε δομές υγείας όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας.

Με τα ΚΕΠ Υγείας παρέχεται τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται, να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ειδικότερα προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται προληπτικές εξετάσεις σε επτά (7) σοβαρά νοσήματα, στα οποία έχει αποδειχθεί ότι η προληπτική παρέμβαση είναι αποτελεσματική.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στην πρόληψη:

-Ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

-Καρκίνου του παχέος εντέρου

-Καρκίνου του μαστού

-Καρκίνου του προστάτη

-Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

-Καρδιαγγειακών νοσημάτων

-Μελανώματος

Επίσης το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που οργανώθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκηση, παρουσία πολλών εκπροσώπων Δήμων (Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων) από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΥ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, που επέλεξε το νησί μας για τη διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής συνάντησης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει σε όλους όσους βοήθησαν συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα:

-Τις Χορηγούς εταιρίες Imerys Α.Ε. και Αιολική Μήλου (του ομίλου ITAS)

-Τη Διοίκηση και το προσωπικό του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου Γ. Ηλιόπουλος

-Το Σύλλογο Γυναικών και τα μέλη του χορευτικού τμήματος ΜΙΜΑΛΛΙΣ

-Τους ιδιοκτήτες τοπικών καταστημάτων και εστιατορίων για τα εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν στους φιλοξενούμενους.

-Πιο συγκεκριμένα τα εστιατόρια/καταστήματα, Γιαλός, Άμμος, Καπετάν Νικόλας, Αρμενάκι, Ενάλιον, Γαλήνη, Αλευρόμυλος, Μικρός Απόπλους, Γιάγκος, Κυνηγός, Φλοίσβος Μαριάννα, Μηλέικο, Ανεζίνα, Παραδοσιακά Εδέσματα, Αρτοποιείο Άρτεμις, Κιβωτός των Γεύσεων, Οινοποιείο Κωνσταντάκη.

-Τους εθελοντές και το προσωπικό του Δήμου Μήλου για την ενεργή συμμετοχή τους

-Όλο τον κόσμο της Μήλου που με απλόχερο τρόπο έδωσε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας το στίγμα της ατόφιας φιλοξενίας του πανέμορφου νησιού μας και έκανε την παραμονή τους εδώ μια αξέχαστη εμπειρία.