"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου φέρνει το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go στο  Σχολείο και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου Μήλου

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Παράλληλα με τις προβολές θα γίνεται παρατήρηση με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες καθώς και συζήτηση με το κοινό. Μόλις νυχτώσει (γύρω στις 20:00) θα είναι ήδη ορατοί οι πλανήτες Δίας και Κρόνος τους οποίους θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε. Το πρωί οι προβολές αφορούν αποκλειστικά τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών,γυμνασίου και λυκείου. Το απόγευμα θα υπάρξουν προβολές για το κοινό.

Πρόγραμμα Προβολών για το κοινό - Τιμή εισόδου ανά προβολή 5 ευρώ

19:30  -   Ο Μαγεμένος Ύφαλος (ηλικές 5+)

20:05  -   Ο Ήλιος: Το Ζωντανό μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

20:35  -   Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

21:05  -   Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)

21:35  -   Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα θαυμαστά Τηλεσκόπια (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)

Τα τρέιλερ και τις περιγραφές των διαθέσιμων ταινιών θόλου θα βρείτε εδώ: http://planetariumotg.gr/productions.html