"Μηλέικα Νέα"

Έπειτα από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στην παράσταση το κοινό της Σίφνου στα πλαίσια του 1ου Μικρού Φεστιβάλ Τέχνης και πριν να ταξιδέψει στην Κίμωλο, την Κύπρο και την Αθήνα, ο «Βράχος» του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου ΑΜΚΕ κάνει στάση στη Μήλο.

ΠΟΤΕ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 & ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.30

ΠΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΑΜΑΝΤΑ (Πειραματική Σκηνή Μήλου)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 48 Λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6976 778 463 & στην είσοδο του θεάτρου

Τιμές εισιτηρίων: 10,00 ευρώ (Κανονικό), 5,00 ευρώ (ανήλικοι, ΑΜΕΑ, Άνεργοι)

Πρόκειται για μια παράσταση που διατρέχει μια πορεία μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου και φτάνοντας μέχρι τις γυναικοκτονίες των ημερών μας. Εμβληματικές αλλά και καθημερινές γυναικείες μορφές περνούν από τη σκηνή μέσα από τη μνήμη της Αφηγήτριας που διαχειρίζεται το δραματουργικό υλικό μέσω του λόγου και του σύγχρονου χορού. Η κάθε μορφή μιλά με ευθύτητα, συγκίνηση και χιούμορ για τη δική της ιστορία, μιλώντας, τελικά, για την ιστορία της Ελλάδας και τη Γυναίκα μέσα σε αυτήν. Μια παράσταση που προωθεί το διάλογο για τη θέση της γυναίκας σήμερα και φιλοδοξεί να αποδομήσει τον στερεοτυπικό έμφυλο ρόλο της. Η παράσταση πρωτοπαρουσιαστήκε το 2022 και την ίδια χρονιά ταξίδεψε στη γαλλική εκδοχή της στην Tours Γαλλίας.

Σκηνοθεσία & Δραματουργία: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας Χορογραφία & Ερμηνεία: Φιλιώ Λούβαρη Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & Eρμηνεία: Μαριέλλα Παπαγεωργίου Βοηθός Παραγωγής: Στέλιος Ζούλιας Επεξεργασία Ήχου: Γιώργος Καβουράκης Κείμενα: Ιστορικές πηγές, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Φιλιώ Λούβαρη και αποσπάσματα από κείμενα του Αισχύλου, της Κικής Δημουλά και του Γιάννη Σκαραγκά Φωτογραφίες Δελτίου: Ρόζυ Μονάκη

Παραγωγή & Επικοινωνία: Διεθνές Κέντρο Χορού και Θεάτρου Μήλου ΑΜΚΕ

Χορηγοί: IMERYS S.A., Μηλέικα Νέα – MileikaNea.gr // Υποστηρικτής: Πειραματική Σκηνή Μήλου

Ιστότοπος Ομάδας: https://milosdancetheater.com