"Μηλέικα Νέα"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σίφνο την Κυριακή 23 Απριλίου το14ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με τίτλο» Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Εκτός από τις εκπροσώπους των Συλλόγων παρακολούθησαν το Συνέδριο εκδρομείς από τα νησιά και μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Σίφνου. Τίμησε με την παρουσία της όλες τις ημέρες του Συνεδρίου η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη ενώ την πρώτη ημέρα μήνυμα της Επάρχου ΠΕ Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου διάβασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Γεροντής.

osygy synedreio sifnos 2023a

Το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας είχε επιλεγεί με επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην και επιχειρήθηκε να εξεταστούν θέματα όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα, και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου τιμήθηκε για την προσφορά της η μαία του νησιού Βασιλική Χαστατζέρη-Σουλιώτη.

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και συνοπτικά παρακάτω θα αναφέρουμε τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια Μαρία Τσιροτζίδου και στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Σίφνου για το όμορφο εικαστικό θέμα της αφίσας του Συνεδρίου που δημιούργησαν!

Δίνουμε δυναμικό ραντεβού στο επόμενο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, 15ο στη σειρά, η τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του οποίου θα συζητηθεί τους επόμενους μήνες.

Συμπεράσματα και αποφάσεις 14ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

osygy synedreio sifnos 2023b

Απαιτούμε:

-την αναβάθμιση και ενίσχυση των Δημοσίων ιατρικών μονάδων των νησιών μας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα και περιφερειακά ιατρεία)

-τη δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ με ελικόπτερα στη Σύρο και στη Νάξο

-την παροχή στέγης ή/και κρατική επιδότηση ενοικίου του ιατρικού προσωπικού που καλύπτει τις ανάγκες των νησιών μας

-την ενεργοποίηση και ενίσχυση της λειτουργίας και χρήσης του υγειονομικού σκάφους της Πάρου

-την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μήλου στο ΕΚΑΒ

-την αντιμετώπιση της υγείας ως το σημαντικότερο αγαθό

Τέλος αποφασίζουμε να πραγματοποιηθεί κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα λιμάνια των νησιών μας, την Κυριακή 14 Μαΐου, την ώρα της πρώτης προσέγγισης συμβατικού επιβατικού πλοίου σε κάθε λιμάνι. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους και φορείς των νησιών των Κυκλάδων καθώς και στους απλούς συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ώστε να ακουστεί το μήνυμά μας παντού.

Επικοινωνία:

Emails:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.