"Μηλέικα Νέα"

imerys917

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ορυκτών 2017 - European Minerals Day 2017, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια δράσεων, τα παιδιά των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα και τα παιδιά της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μήλου συμμετείχαν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 σε μία βιωματική-εκπαιδευτική δράση επικεντρωμένη στην ασφάλεια στο σχολείο, στο παιχνίδι, στο σπίτι, και γενικά σε όλους τους χώρους της ζωής μας.

imerys917a

Το σκηνικό της δράσης, η οποία βασίστηκε στον γνωστό μύθο του Αισώπου Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, ήταν το Φυτώριο της Imerys στα Πολλώνια, διαμορφωμένο κατάλληλα για το θεατρικό και μουσικό δρώμενο που πλαισίωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στο θέμα της ασφάλειας ώστε να προσέχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους ενώ παίζουν. ΄Ολοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στη διασκέδαση, αλλά με όρους και κανόνες!  Τα 65 παιδιά που συμμετείχαν, χωρισμένα σε δύο ομάδες, φόρεσαν τα γιλέκα ασφαλείας και τα διακριτικά της ομάδας τους, και με την καθοδήγηση των εμψυχωτών του εκπαιδευτικού οργανισμού Ευπαλίνος, παρακολούθησαν το θεατρικό του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα, ενώ φόρτωσαν τους μικρούς φορτωτές τους με υλικά, φορώντας όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας! Το σύνθημα ήταν «Παίζω-παίζω ασφαλώς μα προσέχω διαρκώς»!.

imerys917b

Τα παιδιά, τα οποία συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας στη Μήλο κ. Ιωάννης Σανούδος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γ. Δαμουλάκης και η Αντιδήμαρχος κ. Ζ. Τούρλου. Η γιορτή έκλεισε με πλούσιο μπουφέ, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του ίδιου εορτασμού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας στην Κηφισιά, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, σχεδιασμένο από τους ειδικούς Οδικής Ασφάλειας (Παιδαγωγούς και Μηχανικούς Συγκοινωνιών) του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.) «Πάνος Μυλωνάς»:

-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πεζών «Γίνετε ένας Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας» για παιδιά 5-8 ετών.

-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ποδηλασίας «Ποδηλατική Ασφάλεια» για παιδιά 9-12 ετών.

-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφορίας «Κάνε το σωστά» για εφήβους.

Το πρόγραμμα το παρακολούθησαν 60 παιδιά εργαζομένων και συνεργατών καθώς και 40 παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης.