"Μηλέικα Νέα"

syntaxiouxoi

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου σας προσκαλεί στην συγκέντρωση-ομιλία που οργανώνει στις 17/11/2018 στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου με θέμα τα προβλήματα των συνταξιούχων σήμερα. Στην συγκέντρωση μετά την εισήγηση του σωματείου θα μιλήσουν εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας ο γενικός Γραμματέας Ραλλάκης Μανώλης και ο αναπληρωτής γραμματέας Μάκκας Λέανδρος. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ταυτόχρονα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου αποφάσισε να συνυπογράψει το παρακάτω εγγραφο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

«Όλοι ενωμένοι στη διεκδίκηση της ζωής μας!»

Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας

«Δεν φθάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν, τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία ορισμένα ΜΜΕ, μέρος του τύπου που με την αφορμή μιας ακόμη θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από την δυστυχία μας.

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν τον συνάδελφο από την Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, και καλούν δυόμιση εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει.  

Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών μας οργανώσεων διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας, δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και να καταργηθεί ό νόμος 4387/16, που έρχεται να μας ισοπεδώσει. Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει της αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους του συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.»    

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις