"Μηλέικα Νέα"

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου συμμετέχει μαζί με φορείς, συλλόγους και σωματεία από όλο το Αιγαίο στην κινητοποίηση  για το πρωταρχικό για όλους μας  ζήτημα της παροχής των υπηρεσιών υγείας στα νησιά. Οι κάτοικοι  όλων των νησιών του Αιγαίου αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους στην υγεία, στην ίδια τους την ζωή.

Καλούμε  τους συνταξιούχους της Μήλου , αλλά και όλους τους κατοίκους της Μήλου και τους Μηλιούς  της Αττικής να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα που είναι συνεχόμενος. Η διεκδίκηση του δικαιώματός μας στην ισότιμη  παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας σε όλα τα νησιά μας οδηγεί σε μια συνεχόμενη κινητοποίηση. Όλοι μας, ιδιαίτερα οι Μηλιοί της Αθήνας να συμμετέχουμε την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα  στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, Αριστοτέλους 17 .     

Εμείς οι πολίτες της Μήλου έχουμε κάθε λόγο να συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα. Είναι ο αγώνας μας για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με γιατρούς ειδικοτήτων. Ο αγώνας για την ζωή μας στην Μήλο.

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη !

Αγωνιζόμαστε για την υγεία μας στα νησιά, την ζωή μας !

Διαδηλώνουμε την Δευτέρα 6/11 στις 6 μμ στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ο Πρόεδρος

Γ. Μάλλης

Ο Γραμματέας

Δ. Μαλαχίας

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους κατοίκους των Νησιών του Αιγαίου που κινητοποιούνται απαιτώντας αναβάθμιση των Δημόσιων δομών υγείας.

Οι Συνταξιούχοι είναι και αυτοί μία από τις κατηγορίες των λαϊκών στρωμάτων που υφίστανται την εγκληματική και συνειδητή υπονόμευση του Δημοσίου συστήματος υγείας. 

Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, τα χρήματα που ξοδεύουν, οι μήνες μερικές φορές και τα χρόνια αναμονής για να πάρει σειρά για να θεραπευτεί, είναι που αυτή η κατάσταση των ελλείψεων, των παραλείψεων που με ευθύνη της κυβέρνησης και όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες 10ετίες, έχει διαμορφωθεί να  στέλνει στο θάνατο συνανθρώπους μας, συνταξιούχους και άλλους.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά από τα Σωματεία μέλη της να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και να στηρίξουν τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Σε συλλογή υπογραφών προχωρούν νησιώτες που μένουν στην Αθήνα, μπροστά στη κινητοποίηση της 6ης Νοέμβρη στο υπουργείο Υγείας στις 6 μ.μ., για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία στα νησιά τους.

Εδώ η υπογραφή

«Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Τη βιώνουμε και εμείς όταν επισκεπτόμαστε τον τόπο μας. Ζούμε από κοντά το άγχος και την αγωνία των φίλων και συγγενών που κάθε τόσο έρχονται στην Αθήνα για λόγους υγείας. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Είναι η πολιτική αυτή που θεωρεί την υγεία εμπόρευμα και το δικαίωμά μας σε αυτό το κοινωνικό αγαθό ως «κόστος» που πρέπει να μειώνεται. Την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας ενώ βρίσκονται δεκάδες εκατομμύρια προκείμενου να επιδοτηθούν «επενδύσεις» αλλά όχι για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των δομών υγείας.

Έτσι έχουμε τη ζοφερή εικόνα που γνωρίζουμε: Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις ακόμα και σε βασικές ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών!

Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια με την εγκατάλειψη!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν εδώ και χρόνια Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία νοσοκομείων των νησιών, άλλα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς ενάντια σε αυτή την τραγική κατάσταση. Σε κάθε νησί υπάρχει πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων για να υπάρξει πραγματική λύση.

Τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 18:00 διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα!

Κινητοποιούμε όλους τους νησιώτες που ζουν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας.

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση»

panaigiakh kinhtopoihsh ygeia 061123 min