"Μηλέικα Νέα"

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας περπάτησαν, συνοδεία καθηγητών/καθηγητριών, το μονοπάτι στο κτήμα Άρκευθος στον Χάλακα, μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της περιοχής κ. Κωστούλια Ιωάννη.

Μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί αφουγκραστήκαμε με όλες τις αισθήσεις την ανάσα του τοπίου, διασκεδάσαμε και ζήσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δραστηριότητας.

Γυμνάσιο Μήλου

Το κτήμα Αρκευθος βρίσκεται στην περιοχή Χάλακας, έχει έκταση 500 στρεμμάτων και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι είναι τοποθετημένο στο κέντρο της περιοχής Natura 2000. Ανήκει στην οικογένεια Λευτέρη Δρακάκη και φιλοξενεί τα στοιχεία της χλωρίδας και της πανίδας που συνθέτουν το οικοσύστημα της περιοχής, ανθρωπογεωγραφικά και γεωλογικά σημεία ενδιαφέροντος και αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για λάτρες του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα βασικά αξιοθέατα της περιοχής είναι: Οι καταρράκτες, το 500 ετών ορθόκλαδο κυπαρίσσι, το πέτρινο αλώνι με το βολόσυρο, οι τάφοι στον 'Αγιο Παντελεήμωνα, πελεκητός ομβροδέκτης, η σαπουνότρυπα, ο καρβουνόλακος και το άγριο μελίσσι στην κουφάλα.

Πηγή: triphelp.gr