"Μηλέικα Νέα"

skafos

Συναγερμός σήμανε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, όταν σκάφος νορβηγικής σημαίας ονόματος «Almost Alice» με μοναδικό επιβαίνοντα τον 51χρονο κυβερνήτη του, κινδύνεψε στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. νότια της Μήλου.

Ο μοναδικός επιβαίνων τελικά διασώθηκε, μετεπιβιβάστηκε σε φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκε στον Πειραιά ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στη Σαντορίνη. Η περιπέτεια του 51χρονου στη θάλασσα θα είχε τελειώσει έτσι ομαλά αλλά η... ζωή φαίνεται να είχε άλλα σχέδια για τον «τολμηρό» διασωθέντα!

Μια μόλις ημέρα μετά, την Πέμπτη 1η Μαρτίου, δηλώθηκε στις νορβηγικές αρχές κλοπή του σκάφους «Almost Alice» από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του! Κατά τη διάρκεια προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Θήρας, προέκυψε ότι ο 51χρονος «λάτρης» του... Αιγαίου δεν ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο αρμένιζε κοντά στη Μήλο και ως εκ τούτου συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία!

Γιατί ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη! Τον μπελά του λοιπόν βρήκε ο «μοναχικός ταξιδευτής» που κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές, έσωσε τη ζωή του από τη θάλασσα αλλά τα βρήκε πραγματικά «σκούρα» μόλις πάτησε το πόδι του στη στεριά...