"Μηλέικα Νέα"

viologikos

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, απέστειλε την Τρίτη 30/08 το Επαγγελματικό Σωματείο Ιδιοκτητών & Εκμ/τών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου με θέμα το αποχετευτικό πρόβλημα ν. Μήλου, στην οποία αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας γνωρίσουμε το θέμα που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που λειτουργεί στην Αγία Ιουλιανή Μήλου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Οι τουριστικοί επιχειρηματίες αδυνατούν να εκκενώσουν τις αποχετεύσεις τους καθώς και δεν υπάρχει άλλος επιτρεπόμενος χώρος απόρριψης λυμάτων.

Οι επιχειρηματίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πιθανότητα υπερχείλισης των αποχετεύσεών τους με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος, την έκθεση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο καθώς και την απώλεια της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και αξιών αναψυχής, τη δυσαρέσκεια των επισκεπτών και τη δυσφήμιση των επιχειρήσεων και του νησιού.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Μήλου βρίσκονται σε απόγνωση και κάποιοι έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους μέχρι διευθέτησης του θέματος.

Παρακαλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, όπως συνδράμετε προκειμένου να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.»