"Μηλέικα Νέα"

performance-project1

Performance project μέρος τρίτο
Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Γενάρη 2018, 10.00 - 14.00
Θεατροπαιχνίδια για ενήλικες και έφηβους.

Διοργάνωση: Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΑΛΙΟΝ 

Εισηγήτρια: Φιλιώ Λούβαρη*

Το σεμινάριο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες, που θέλουν να παίξουν σαν παιδιά εξασκώντας τα εκφραστικά τους μέσα.

Θεατροπαίζουμε:

Με τυχαία "υλικά" από το παγκόσμιο ρεπερτόριο θεάτρου και λογοτεχνίας, με παιχνίδια υποκριτικής, κινησιολογίας και αφήγησης, ο κάθε συμμετέχοντας θα δημιουργήσει έναν σκηνικό μικρόκοσμο, μια σκηνική δράση για να αφηγηθεί μια ιστορία. Στο τέλος του σεμιναρίου, τον Μάη, θα αποφασίσει ο καθένας αν θέλει να μοιραστεί με το κοινό αυτήν την εμπειρία ή όχι.

Πρακτικές Πληροφορίες:

Χώρος: Ο καινούργιος χώρος του συλλόγου Μαλλίον, στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ Τριοβασάλου.

Το Performance Project είναι το πρώτο εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα για ενήλικες που διεξάγεται στην Μήλο. Στο τέλος όλων των κύκλων οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό.

Το Performance project είναι ένα σεμινάριο θεάτρου και performance που θα ολοκληρωθεί σε επτά οκτάωρους κύκλους 
(56 ώρες) ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάη. 
Οι κύκλοι θα έχουν σύνδεση μεταξύ τους αλλά θα είναι και ανεξάρτητοι, ώστε να μην είναι απαραίτητο να συμμετέχει κάποιος σε όλα για να μπορεί να τα παρακολουθήσει. 

Κόστος Συμμετοχής: 35,00
Φοιτητές, Εκπαιδευτικοί, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι: 25,00
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: 6976 778 463 
μέχρι και την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

Ο αριθμός των συμμετέχοντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Η Φιλιώ Λούβαρη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα - Τράστα”, του Πανεπιστημίου “Paris 8” (Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού), της Ακαδημίας Σύγχρονου Χορού “Isola Danza” της Μιενάλλε της Βενετίας και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης Δαβής”. Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο και ανωτερα θεωρητικά της μουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών”. 
Είναι εδώ και είκοσι χρόνια performer σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Αγγλία. Το 2009 συνίδρυσε με την Νίνα Αδαμοπούλου και τη Βίκη Καλπάκα την “ομάδα σύρμα” που έχει πέντε παραγωγές στο ενεργητικό της. Διδάσκει χορό τα τελευταία 13 χρόνια και θέατρο τα τελευταία 5 χρόνια. 
Από το 2015 ζει και εργάζεται στην Μήλο. Τον Μάη του 2015 συνεπιμελήθηκε με την Μάντη Λυκερίδου – Βελετά την Έκθεση – Performance "4 Μάη | Ν 36° 72’54’’, Ε 24° 44’33’’ | May 4” στο Πολεμικό Καταφύγιο του Αδάμαντα που διοργανώθηκε από την Ε.Φ.Α. και επιχορηγήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Σχετικά θέματα:

Σεμινάριο θεάτρου – Performance project στη Μήλο από την Φιλιώ Λούβαρη.

Σεμινάριο θεάτρου – Performance project στη Μήλο από την Φιλιώ Λούβαρη. (κύκλος β')