"Μηλέικα Νέα"

Η All For Blue, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πρόγραμμα της μεγαλύτερης αποστολής, στην Ελλάδα, υποβρυχίων και παράκτιων καθαρισμών συνδυάζει για δεύτερη χρονιά την οικολογική δράση με την περιπέτεια για το καλό των θαλασσών μας, στην εκστρατεία Keep Aegean Blue.

Η ομάδα της All For Blue με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών έχουν ήδη επισκεφτεί την Πάρο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και την Τήλο. Επόμενος σταθμός μας, στις 3 Απριλίου, είναι η Μήλος.

Το πρόγραμμα στο νησί έχει ως εξής:

Τετάρτη 3 Απριλίου

9:30 – 10:45 Σεμινάριο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου

11:00 – 12:15 Καθαρισμός Παραλίας (αναμένουμε ενημέρωση)

Μετά τη Μήλο η αποστολή θα επισκεφθεί τα παρακάτω νησιά:

Νάξος: Πέμπτη 4/4

Σύρος: Πέμπτη 5/4

Άνδρος: Τρίτη 16/4

Τήνος: Τετάρτη 17/4

Μύκονος: Πέμπτη 18/4

Κάρπαθος: Τρίτη 7, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9/5

Το αναλυτικό πρόγραμμα (σχολεία, παραλίες και ώρες) μπορείτε να το παρακολουθείτε στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.

Λίγα λόγια για τον Οργανισμό:

Η All For Blue είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε επίσημα το 2017 αλλά εδώ και 10 χρόνια είναι ενεργά παρόν σε πολυάριθμες δράσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο. Οι δράσεις αυτές αφορούν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών. Με τους παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε την καθαρότητα των νερών – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στους ωκεανούς της γης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε συλλέξει 126 τόνους σκουπιδιών από τους παράκτιους καθαρισμούς και 27 τόνους από υποβρύχιους. Τα αποτελέσματα των καθαρισμών, καθώς και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που έχουν καθαριστεί, καταγράφονται στην παγκόσμια βάση δεδομένων της Project AWARE, στον οποίο οργανισμό η ALLFORBLUEείναι πιστοποιημένος αρωγός.

Επιπλέον, δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στα σεμινάρια που διοργανώνουμε σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με αρωγούς τις τοπικές αρχές, καθώς πιστεύουμε πως τα παιδιά πρέπει να μάθουν πόσο σημαντική για τον άνθρωπο είναι η προστασία της θάλασσας, να αλλάξουν γνώμη για τους παρεξηγημένους καρχαρίες και να έρθουν μαζί με τους ενήλικες όσο πιο κοντά γίνεται στο μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο με νέες γνώσεις και επιθυμία για δράση.

Η παρουσία σας στα παραπάνω σεμινάρια και δράσεις του Οργανισμού θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή.

Σας ευχαριστούμε θερμά,

Η ομάδα της All For Blue

Καπετάνιος: Τάσος Ρούσσος

Συγκυβερνήτης/δύτης: Γιάννης Ξανθάκης

Φωτογράφος: Σπύρος Πριόβολος

Καμεραμάν: Μάρκος Τράκας

Εισηγήτρια σεμιναρίων: Κατερίνα Τοπούζογλου

Οργάνωση/επικοινωνία: Αλεξάνδρα Βουγιούκα