"Μηλέικα Νέα"

Τα ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν για τις υπέροχες παραλίες, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα γραφικά χωριά τους που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Μέσα στις τόσες ομορφιές τους, υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες σε αυτά που θυμίζουν…εξωγήινα τοπία. Μέρη με μια απόκοσμη ομορφιά, γεμάτα χρώματα και περίεργους σχηματισμούς που εξάπτουν τη φαντασία. Ακολουθήστε μας σε μια βόλτα σε επτά εντυπωσιακά τοπία ελληνικών νησιών που μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη!

Σαρακήνικο, Μήλος

Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Το Σαρακήνικο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου και απέχει 30 λεπτά περίπου από τον Αδάμαντα.

skiadi kimolos reader

Σκιάδι, Κίμωλος

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, στα δυτικά ενός υψώματος με το όνομα «Σκλάβος», δεσπόζει ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, που οι κάτοικοι του έχουν δώσει το όνομα «Σκιάδι». Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, που βρίσκεται στη μέση ενός ανεμορδαμένου πλατώματος στο εσωτερικό του νησιού, με υπέροχη θέα στις δυτικές ακτές του νησιού κι σε ένα μεγάλο μέρος της Μήλου. Αιτία της δημιουργίας του είναι τα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και οι ισχυροί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

Τα υπόλοιπα 5 τοπία από ελληνικά νησιά με την Σαντορίνη και την Τήνο να συμπληρώνουν το καρέ από τις Κυκλάδες...