"Μηλέικα Νέα"

sarakiniko-art

Στην 1η (!) θέση του ονειρεμένου αφιερώματος του arttravel.gr δεσπόζει το Σαρακήνικο της Μήλου, ώς μία από τις είκοσι ονειρεμένες εξωτικές παραλίες της Ελλάδας! Στην 15η θέση βρίσκουμε την πανέμορφη παραλία των Πράσσων στην Κίμωλο!

Σαρακήνικο Μήλου

Το σεληνιακό αυτό τοπίο είναι μοναδικό. Τα ηφαισετιογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στην σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι και μια εμπειρία αξέχαστη. Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομα του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο, ενώ συνειστάται να το επισκεφτείτε όταν δεν πνέουν στο νησί βόρειοι άνεμοι. Αξίζει να το δείτε όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις νύχτες με πανσέληνο, μιας και οι κατάλευκοι βράχοι από μαλακό υλικό αντανακλούν έντονα το φως, ακόμα και του φεγγαριού, και δημιουργούν ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο.

sarakiniko-art1

Πράσσα Κιμώλου

Παραλία με λευκή, χοντρή, άμμο (μέσα, έξω) και γαλάζια νερά σαν της Καραϊβικής. Στην πλάτη της ορυχεία κιμωλίας που της χαρίζουν, όπως λένε οι ντόπιοι το ολόλευκα σεληνιακό σκηνικό της. Λίγα διάσπαρτα αλμυτίκια για σκιά, ενώ τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνιση τους και ψάθινες ομπρέλες. Στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

kimolos-prassa

Δείτε ποιες είναι όλες οι 20+1 ονειρεμένες εξωτικές παραλίες της Ελλάδας...