"Μηλέικα Νέα"

«Με θλίψη και πόνο πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μέλους του συλλόγου μας Γρηγόρη Μπελιβανάκη. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε οδύνη στην κοινωνία μας. Ο Γρηγόρης Μπελιβανάκης υπήρξε ακούραστος εργάτης ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μήλου.

Ευθύς, ειλικρινής και αυθεντικός, πληγωνόταν βαθιά με συμπεριφορές  αντίθετες με τις δικές του αξίες. Με συνεχή επίμονη έρευνα ήθελε να μαθαίνει και να μοιράζεται τις γνώσεις του με όλους εμάς τους παρόντες και τους μέλλοντες.

Πολύτιμη  παρακαταθήκη για τη Μήλο το μεγάλο συγγραφικό   έργο και  ιστορικό  του αρχείο.

Μεγάλη η προσφορά του στην  ίδρυση του Πολεμικού Μουσείου της Μήλου, αλλά και γενικότερα η ενεργή συμμετοχή του και οι συμβουλές του σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μας, ακόμη δε και σε οποιονδήποτε σύλλογο που  βοηθούσε με την μεγάλη του εμπειρία.

‘Έφυγε ενεργός και μάχιμος μέχρι την τελευταία ημέρα.

Και αφού λόγω των περιστάσεων δεν μπορούμε να του πούμε το στερνό αντίο, ας είναι τούτο το ψήφισμα αποχαιρετισμός μας , η έκφραση της ευγνωμοσύνης μας και η βεβαιότητα ότι δεν θα τον ξεχάσομε ποτέ.

Το Δ. Σ. του συλλόγου αποφασίζει ομόφωνα :

1.- Να σταλεί το ψήφισμα στην οικογένειά του με την έκφραση των συλλυπητηρίων μας.

2.- Αντί στεφάνου να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Αγίας Τριάδας που είναι δημιούργημά του και

3.- Να  δημοσιευθεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Μήλου.

Μήλος 19 Δεκεμβρίου 2020

Για το Δ. Σ. του Μορφωτικού και Κοινωνικού Συλλόγου Μήλου  

Ο Πρόεδρος

ΚΟΜΗΣ Λουκιανός

Η Γραμματέας

ΔΑΓΙΕΛΛΗ-ΒΙΤΑΛΗ Αγγελική