"Μηλέικα Νέα"

Την δυσχέρεια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου τους καταγγέλλουν με οπτικό υλικό από την βροχερή ημέρα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2022 οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μήλου. Όπως θα δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το μάθημα μπορούν να χαρακτηριστούν ως τριτοκοσμικές.

Αίθουσες και διάδρομοι σχολείου πλημμυρισμένα, κουφώματα παραθύρων που στάζουν και μπάζουν νερά, υγρασία, δάπεδα ολισθηρά, παιδιά με σφουγγαρίστρες να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, βρεγμένα παπούτσια και σάκες. Ελλάδα 2022. Ντροπή.

epal synthikes vroxh 2022a

Ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης ο οποίος επίσης ενημερώθηκε για το γεγονός μίλησε στα «Μηλέικα Νέα» λέγοντας μας: «Το σχολείο αυτό έχει κατασκευαστικά προβλήματα από την παράδοση του. Ο Δήμος Μήλου, έκανε κάποιες επιδιορθώσεις οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις ατέλειες του σε μια σφοδρή βροχόπτωση όπως αυτή.»

Να τονίσουμε ότι για την επισκευή και συντήρηση του ΕΠΑ.Λ. Μήλου ευθύνες φέρει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, η οποία σαφώς και γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει τις ανάγκες και ελλείψεις των υποδομών του σχολείου. Αναμένουμε λοιπόν και από την Έπαρχο Μήλου κ.Έλλη Χωριανοπούλου την τοποθέτησή της, καθώς και άμεσες ενέργειες.

epal synthikes vroxh 2022

Ταυτόχρονα στη Σίφνο με απόφαση της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 Ιανουαρίου, λόγω συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την παραμονή σε αυτό.

sifnos dimos sxoleia 2022

Το 15μελές συμβούλιο του σχολείου που μας απέστειλε το υλικό:

Βαμβακάρη Στεφανία 

Πρίφτης Ανδρέας 

Βουρεξάκη Αλεξάνδρα 

Ξυδούς Χρήστος 

Αϊβαλιώτης Γιώργος 

Αϊβαλιώτης Γιώργος 

Τσαγκάρης Κωνσταντίνος 

Τσερώνη Αργυρώ

Βήχος Παναγιώτης 

Μαμουταϊ Φατιμέ

Βελετάς Αντώνιος 

Νίνος Ιωάννης Δημήτρης 

Βαμβακάρης Γιώργος 

Κορωναίου Ελένη

Μαυρογιάννη Σοφία

Παρακολοθείστε τα βίντεο που έστειλαν τα παιδιά από τις συνθήκες που επικράτησαν στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022: