"Μηλέικα Νέα"

empourios

Η Πλακιώτικη Ένωση ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει στην αυλή του Αγίου Χαραλάμπους στις Πλάκες τριήμερο εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Γράφω, εκφράζομαι, απελευθερώνομαι» με θέμα: Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ.

Με αφορμή τον Νίκο Καζαντζάκη το εργαστήρι επιδιώκει να επικοινωνήσει την βαθύτερη και πιο ουσιώδη μνήμη μας όπως ο ίδιος την αποτύπωσε στο έργο του «Ασκητική».

Την επιμέλεια του εργαστηρίου θα έχει η συγγραφέας εμψυχώτρια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής και αυτογνωσίας Χριστίνα Κόλλια.

Θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 2/6 έως και την Κυριακή 4/6/2017.

Το δικαίωμα συμμετοχής για όλο το πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι 30 ευρώ το άτομο.

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί εφ’ όσον δηλωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών για την κάλυψη του οικονομικού του κόστους.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής έως και το Σάββατο 27/5/2017 στο τηλ. 6978585487

Τριήμερο θερινό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι» με θέμα: Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ.

 

Επιμέλεια-συντονισμός από τη Χριστίνα Κόλλια, συγγραφέα εμψυχώτρια εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας, δημιουργό της μεθόδου «Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι».

 

Σκοπός του εργαστηρίου

 

«Μετά την επιτυχία του περσινού θερινού εργαστηρίου στην Ηρακλειά και το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, συνεχίζουμε τη διαδρομή στην ομαδική έμπνευση, την ενσυναίσθηση και την αυτογνωσία, την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών καθώς και τη γραπτή αποτύπωσή τους, με πλεύση στο Αιγαίο τον παράδεισο του ανθρωποκεντρισμού και των ποιητών.

 

Με αφορμή τον Ν. Καζαντζάκη, το φετινό εργαστήρι επιδιώκει να επικοινωνήσει τη βαθύτερη και πιο ουσιώδη μνήμη μας, όπως ο ίδιος την αποτύπωσε στην Ασκητική:

 

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ». Μνήμη που οι πρόσφατες συγκλονιστικές εμπειρίες των κατοίκων του Αιγαίου, αξιοθαύμαστα υπογράμμισαν με τη συμβολή τους στο προσφυγικό».