"Μηλέικα Νέα"

Περιοδεία σε νησιά των Δυτικών Κυκλάδων πραγματοποίησε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Μήλο και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί είχε συνάντηση με την Έπαρχο, Έλλη Χωριανοπούλου και τον Δήμαρχο, Μανώλη Μικέλη, συζητώντας μαζί τους θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο την υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και ζητήματα αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού, όπως η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων.

Επίσης, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε την Κίμωλο, συμμετέχοντας στη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Οσίας Μεθοδίας, ενώ είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο του νησιού, Κωνσταντίνο Βεντούρη και ενημερώθηκε για τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με κυρίαρχο, την έλλειψη δεύτερου εκπαιδευτικού στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου, στο οποίο υπηρετεί μόλις ένας δάσκαλος με 20 μαθητές.

Κατά τις ημέρες παρουσίας του στα δύο νησιά, ο Βουλευτής Κυκλάδων, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων, κομματικά στελέχη και απλούς κατοίκους.

fortomas milos kimolos1019a