"Μηλέικα Νέα"

sifnos-diavitis

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη» διοργανώνει και παρουσιάζει τη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2016» την Πέμπτη 26 Μαΐου στη Μήλο.

Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής, είναι η αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Η Εκστρατεία τελεί Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτηλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και του Δήμου Μήλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΩΙ : 10:00 με 13:00 – Κέντρο Υγείας Μήλου

Θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Αρτηριακής Πίεσης και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 18:30 με 20:30 – Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Παθολόγου – Διαβητολόγου κου Θανάσουλα Χρήστου αναφορικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Συμπτώματα, τις Επιπλοκές, τις Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση Υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ : Στον προαύλιο χώρο της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει παρουσίαση του Διαδραστικού Παιχνιδιού «Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room».

Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στη σωστή και υγειινή διατροφή, να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και όλα αυτά, μπαίνοντας σε μικρές ομάδες μέσα στο «Δωμάτιο Απόδρασης» και λύνοντας γρίφους, που ένας μετά τον άλλον θα αποκαλύπτουν τη γνώση. Ένας διαδραστικός, ευχάριστος και «περιπετειώδης» τρόπος, να εκπαιδευτούμε και να μάθουμε.

Πληροφορίες: Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη»

Ελίνα Δρακοπούλου 210 65 200 70, 697 33 51 931

Σχετικό θέμα: 2η Πανελλαδική Εκστρατεία για το Σακχαρώδη Διαβήτη στη Σίφνο.