"Μηλέικα Νέα"

Διήμερο βιωματικό εργαστήρι για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς ,στα πλαίσια των ψυχοεκπαιδευτικών εργαστηρίων που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Μήλου.

Σάββατο 2 Απριλίου 14.30-18.00 / Κυριακή 3 Απριλίου 12.00-15.30

Συνολική διάρκεια: 7 ώρες

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα

Κόστος Συμμετοχής: 60€

Αριθμός συμμετεχόντων: 10-20 άτομα

Υπεύθυνες σχεδιασμού και διεξαγωγής:

Μαίρη Λογοθέτη, Ψυχολόγος –Ψυχοεκπαιδεύτρια

Βάλια Τσιριγώτη, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

"Μαμά τι είναι σεξ;..."

"Μπαμπά πώς γεννιούνται τα παιδιά;..."

"Τι σημαίνει γκέι;..."

"Μπορεί ένα παιδί να έχει 2 μαμάδες;..."

"Τι σημαίνει υιοθετημένο;..."

Τα παιδιά ρωτούν. Κι ο τρόπος με τον οποίο απαντάμε (ή δεν απαντάμε...) εμείς οι ενήλικες, είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξή τους.

Η Σεξουαλική Αγωγή, προκειμένου να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, προϋποθέτει καταρχάς θετική ανταπόκριση, διάθεση για επικοινωνία κι ειλικρίνεια. Η ορθή ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ανάλογη με την ηλικία, αλλά και η δική μας στάση ως ενήλικες απέναντι στις ανθρώπινες σεξουαλικές συμπεριφορές είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και τη μετέπειτα σύναψη λειτουργικών ικανοποιητικών ερωτικών και σεξουαλικών σχέσεων.

Σ' αυτό το εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι, μέσα από παιχνίδια κι εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης (non formal education),

  • θα διαπραγματευτούμε βασικές έννοιες που αφορούν στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα
  • θα προσεγγίσουμε την έννοια της σεξουαλικής αγωγής δια-ηλικιακά και με έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες (γονείς –εκπαιδευτικοί) στην επικοινωνία τέτοιων ζητημάτων.
  • θα εξερευνήσουμε αντιλήψεις, πεποιθήσεις και στερεότυπα,
  • θ' αναλογιστούμε τους κινδύνους και τις συνέπειες της παραπληροφόρησης
  • θα εμπλουτίσουμε γνώσεις κι εκφραστικά μέσα

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας @torapaizoume.gr ή στο 6978014815