"Μηλέικα Νέα"

Ο Μινώταυρος, μισός κτήνος, μισός άνθρωπος, φυλακίστηκε με βασιλική εντολή στο Δαιδαλώδη λαβύρινθο, για να διατηρηθεί η ασφάλεια της πόλης, μακριά από την επικίνδυνη όρεξή του. Ακόμα κι έτσι όμως, κάθε εννιά χρόνια, η ζωή εφτά ανδρών και εφτά γυναικών θυσιαζόταν για να κατευνάζεται το υβριδικό αυτό πλάσμα.

Εφορμώντας από τον μύθο του Μινώταυρου, θα αναζητήσουμε τις δικές μας ψυχικές κατασκευές, τα δικά μας μυστικά, αλλόκοτα, αδηφάγα πλάσματα και ό,τι μας οδηγεί να τα κρατάμε εγκλωβισμένα.

Στο εργαστήρι μας θα αναρωτηθούμε πώς φτιάχνουμε τα τέρατα και πως ανοίγει η όρεξη τους; Από ποια υλικά είναι κατασκευασμένοι οι λαβύρινθοι και ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες; Τί κατασκευάζουν και τί διαλύουν τα συναισθήματα; Τι είναι αυτά που θυσιάζουμε κάθε φορά από τον εαυτό μας για να κρατήσουμε χορτάτο τον Μινώταυρο και τί θα συμβεί αν του επιτρέψουμε να ζήσει; Μας χρειάζεται πάντα ένας Θησέας; Και, κυρίως, πως θα βρούμε τον Μίτο που θα μας επιτρέψει να βγούμε έξω από τον λαβύρινθο; Τελικά, χρειάζεται να κρατήσουμε κλειδωμένους τους δικούς μας Μινώταυρους; Ένα εργαστήρι για όλα όσα μας κρατάνε εγκλωβισμένες και εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 τρίωρες συναντήσεις

ΗΜΕΡΑ/ΩΡΑ: Σάββατο* 19.00-22.00

- ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: 15νθημερη

*πλην της 3ης και της 8ης συνάντησης

- ΗΜ/ΝΙΕΣ: 11/11, 25/11, *2/12, 20/1, 3/2, 17/2, 2/3 & *Κυριακή 3/3

- Εγγραφές / Επικοινωνία: 6978014815, 6938076602

peiramatikh ergasthri minwtayros milos 2023a min

*αφίσα: Fotini Kalamara

*Artwork credits: Dixit