"Μηλέικα Νέα"

Λαχτάρησαν οι επιβάτες της πτήσης ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο, το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022. Το αεροσκάφος τύπου ATR42-600 της Aegean κατά την προσέγγιση του στη Μήλο, λίγο μετά τις 3:30, και συγκεκριμένα κατά την προσγείωση του, ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο και παρέκκλινε στον περιβάλλοντα χώρο εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα είχαν προγραμματιστεί δυο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου, που είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της αναχώρησης του πρώτου αεροσκάφους. Από την αστυνομία, ενημερώνουν ότι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση της Aegean

Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους.