"Μηλέικα Νέα"

Παραδοσιακά παραμύθια από τη Μήλο θα παρουσιάσει «ζωντανά» το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου ο Δρ.Αντώνης Γάκης. Ο Ζαχαροζυμωμένος , το Χρυσό Σιγλάκι και το Μπρούτζινο Κάστρο σας περιμένουν σε μια «ζωντανή» αφήγηση από τον διπλά βραβευμένο Κυκλαδίτη Συγγραφέα Θεατροπαιδαγωγό.

HΕκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα «ΕΝ ΟΔΩ» του Δρ.Αντώνη Γάκη είναι ένα μπουλούκι από νέους και νέες που ποιούν ήθος μέσω των δραματοποιημένων παραμυθιών και έργων.

Η Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα «ΕΝ ΟΔΩ» δημιουργείται από τον Διδάκτορα Περιβάλλοντος, Πανεπιστημιακό Καθηγητή, Συγγραφέα & Σκηνοθέτη Αντώνη Γάκη το 2015. Από τότε ως σήμερα η ομάδα έχει στο ιστορικό της εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις με πάνω από 100.000 θεατές σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία. Συγκεκριμένα  οι  πρώτες 75 παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 ,την επόμενη  θεατρική χρονιά 2016-2017 πραγματοποιήθηκαν 234 θεατρικές παραστάσεις με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται αφού  την σχολική χρονιά 2017-18  πραγματοποιήθηκαν  248 παραστάσεις με πάνω από 45.000 μαθητές να τις παρακολουθούν.

Ο συγγραφέας Δρ. Αντώνης Γάκης, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής του θιάσου ΕΝ ΟΔΩ, δραματοποιεί τα διδακτικά παραμύθια του με μόνο στόχο να ταξιδέψουν όπου υπάρχουν παιδιά, ώστε να προσφέρει Γνώση, όχι μόνο μέσα από την ανάγνωση, αλλά μέσα από την ζωντανή θεατρική εικόνα.

Η εξοικείωση των παιδιών με την θεατρική τέχνη συνδυάζεται με την καλλιέργεια του πνεύματος, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ 80.000 παραμύθια σε Ελλάδα και εξωτερικό στα πλαίσια των θεατρικών παραστάσεων και των προγραμμάτων που διενεργούνται.

Οι παραστάσεις του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δρ. Αντώνη Γάκη βασίζονται σε εκπαιδευτικές θεατρικές τεχνικές επινοημένες ώστε το θέαμα να ταυτίζεται με τον αυθορμητισμό, το αυξημένο ένστικτο των παιδιών και να ανταποκρίνονται επάξια στο κατεξοχήν πιο απαιτητικό κοινό που δεν είναι άλλο από τους μικρούς θεατές.

Η Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα ΕΝ ΟΔΩ αποτελείται από ηθοποιούς, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού με εμπειρία στον χώρο του παιδικού θεάτρου.

Παρακολουθήστε την αφήγηση, την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 5.00 το απόγευμα εδώ https://www.facebook.com/events/673091153424642/