"Μηλέικα Νέα"

xatzidakis

Η σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου έχει μετατραπεί στο «Πολύτροπον», το μουσικό καφεθέατρο που με την εμπνευσμένη παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι είχε φωτίσει τη πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας το δύσκολο χειμώνα του 1973.

Σ΄έναν υποβλητικό σκηνικό χώρο μια ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών , επαγγελματιών και μη, είναι έτοιμη να σηκώσει το βάρος της απόδοσης του έργου ενός από τους πιο «δύσκολους» μουσικούς δημιουργούς της ελληνικής Μουσικής Ιστορίας, του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Ο Νίκος Χατζηγιάννης, η «ψυχή» αυτής της Παράστασης, επιμελήθηκε μουσικά –με άψογο τρόπο-το απαιτητικό εγχείρημα, συμμετέχοντας στις κιθάρες και στο τραγούδι. Τον συνοδεύει στο πιάνο η Ιουλία Βαγενά και στο ακκορντεόν η Μερόπη Βλαχογιάννη. Στο μπάσο δίνει το παρών ο Δημήτρης Μάλλης και στο βιολί ο Σπύρος Κοντολούρης. Στη ντραμς θα εκφραστεί ο Γιώργος Κατσίκας και στο κλαρινέτο ο Μάριο Αντρόβερ. Στα δυο μπουζούκια, ο   Μανώλης Κεντρωτάς και ο Φραγκίσκος Αϊβαλιώτης θα αναλάβουν να αποδώσουν τη λαϊκή πλευρά του Μάνου Χατζιδάκι.

Δεκάδες οι υπόλοιποι συντελεστές ,της Παιδικής Χορωδίας του Νίκου Χατζηγιάννη και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Κώστα Συμεωνίδη, θα πλαισιώσουν μια δυναμική ομάδα τραγουδιστών. Η Μαρία Μικίδου, ο Δημήτρης Μωραΐτης, η Ρούλα Διακάκη, η Ελπίδα Μουντσάκη και η Σοφία Βικελή θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ερμηνείας των αριστουργημάτων του πιο αισθαντικού των Ελλήνων Συνθετών.

Τη θεατρική απόδοση των κειμένων θα επωμιστούν η Μαρία Ξενάκη, η Μαριέλλα Παπαγεωργίου και ο Γιώργος Πουλημένος.

Στην επεξεργασία του υλικού εικόνων και σε γενικότερα καθήκοντα μαθητές του Γενικού Λυκείου Μήλου, που συμπαρουσιάζει αυτή την Παράσταση με τη Μουσική Σχολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μηλίων Τέχνες» και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.

Η γραφιστική δουλειά ανήκει στην Ελπίδα Μουντσάκη και η τεχνική βοήθεια στα σκηνικά βάρυνε τον Δήμο Μήλου μέσω του φιλότιμου Θανάση Μπακρή.

Η παρουσία της Vision & Sound του Δημήτρη Πουλημένου είναι εγγύηση για τον ήχο και τον φωτισμό.

Τα κείμενα, τα σκηνικά και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Κώστα Παπαδόπουλου.

Σας περιμένουμε, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου « Γ.Ηλιόπουλος»

Μετά την παράσταση σας καλούμε σ΄ένα ποιοτικό Wine Bar γύρω από τον μπουφέ μας.

Εισιτήρια προπωλούνται (10 ευρώ & 5 ευρώ) στο Πρακτορείο Εφημερίδων Αδάμαντα και στη Μουσική Σχολή.                                              

Οι διοργανωτές της Παράστασης