"Μηλέικα Νέα"

Στις 27/4/2023 ξεκίνησε το ταξίδι με το πλοίο των Μινωικών γραμμών. Με καίρια παρέμβαση στο δρομολόγιο Ηράκλειο –Πειραιά, αποβιβαστήκαμε στις 02:00 π.μ. και επτά ώρες μετά ξεκίνησε, ένα ακόμα τριήμερο εθελοντικής δράσης.

Τέσσερις (4) ημέρες: 1237 ιατρικές πράξεις - 36 εθελοντές – 18 ειδικότητες.

Πραγματοποιήθηκαν 927 επισκέψεις, 310 εξετάσεις, όπως βιοψίες, μαστογραφίες, υπέρηχοι, Τεστ-pap, μικροεπεμβάσεις κ.α. Σύνολο 1237 εξετάσεις και επισκέψεις πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους της Μήλου.

Η ομάδας μας “Γιατροί Αιγαίου-ΠαΓΝΗ”- ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ,  δραστηριοποιείται 28χρόνια στα ακριτικά νησιά του νοτίου Αιγαίου και στην ενδοχώρα της Κρήτης και από αυτά τα 25 επισκέπτεται την Μήλο. Υπάρχει πλέον μια άρρηκτη σχέση της ομάδας με τους κατοίκους του νησιού, φιλική αλλά και με αμοιβαίο ενδιαφέρον και αγάπη. Η φιλοξενία που δέχτηκε η ομάδα ήταν συγκινητική. Ο κόσμος που μας επισκέφθηκε, υπομονετικός και ευγενής όπως κάθε φορά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν καθώς το όλο εγχείρημα θα ήταν αδύνατο αν δεν υπήρχε η συνεργασία του Δήμου. Ευχαριστούμε το δήμαρχο κ. Μικέλη Εμμανουήλ, τον Σύλλογο γυναικών Μήλου “η Αφροδίτη”, το ίδρυμα στήριξης του Κ.Υ. Μήλου με πρόεδρο τον κ. Λιβανό Παναγιώτη και τα μέλη αυτού, την πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Κ.Υ. κα. Χαλόφτη Μαριάννας η οποία μαζί με όλο το προσωπικό, ήταν δίπλα μας έως το τέλος της αποστολής.

Ευχαριστούμε θερμά :

- την εταιρία IMERYS (βιομηχανικά ορυκτά), την εταιρία ΕΡΓΩΝΙΑ Α.Ε. (κ. Μαρκέτου), την Αιολική Μήλου, 

- τα αρτοποιήματα των Κων. Μουράτου, Βικελή, Μάλλη,

- τα Sypermarket ΑΒ Βασιλόπουλου και Μασούτη,

- την διάθεση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων των Κων. Τουρλάκη Ιωάννη, Μάλλη Μάρκο και της Κας Σούλη Αθηνάς,

- τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων Ανεζίνα, Αιολής, Γιαννούλης, Γιάννης, Τηλέμαχος studio, Πορτιανή, Ρήγας, Σαντα Μαρία, και Φοίνικας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη στην 2η ΥΠΕ, στην Περιφέρεια Κρήτης και τον κ. Πιτσούλη Γιώργο αντιπεριφερειάρχη υγείας, για την διάθεση του Μαστογράφου.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε για τον σταθερό διαχρονικά χορηγό της ομάδας μας, την ναυτιλιακή εταιρεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σιγάλα Λουκά, με την παρέμβαση του οποίου πραγματοποιώντας παράκαμψη στο τακτικό του δρομολόγιο, Ηράκλειο-Πειραιάς- Ηράκλειο, μετέφερε προς και από την αγαπημένη Μήλο, τους  36 ταξιδιώτες εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.

Καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων, ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας πριν το επόμενο έτος με την υπόσχεση να εξετάσουμε και τους κατοίκους της Κιμώλου.

Να είστε όλοι καλά και να ευχηθούμε ένα καλό καλοκαίρι χωρίς τροχαία, χωρίς προβλήματα υγεία και χωρίς διακομιδές.

Εις το επανιδείν.

giatroi pagnh ypografes 2023