"Μηλέικα Νέα"

Η παράσταση «Ένας βράχος είναι καλύτερος από ένα θρόνο» που πρωτοπαρουσιάστηκε στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ Δήμου Μήλου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Δαλαμάγκα, Χορογραφία / Ερμηνεία Φιλιώς Λούβαρη και Μουσική Σύνθεση Μαριέλλας Παπαγεωργίου, θα παρουσιαστεί στα γαλλικά στη σύντομη εκδοχή του έπειτα από πρόσκληση, στα πλαίσια του Πρότζεκτ «ENTERES-ENCIEUX / NEWTOPIA 10.5 / PLEUREUSES ET FLEURAISONS» που διοργανώνει η Ομάδα Omnivion στην Tours Γαλλίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Τσιαπκίνη. Είναι η πρώτη στάση μιας περιοδείας που θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό την καλλιτεχνική περίοδο 2022 – 2023.

Μια σκηνική σύνθεση για φωνή, σώμα και μπουγάδα

Μια γυναίκα απλώνει μια μπουγάδα. Τι αντιπροσωπεύει για αυτήν ένας θρόνος; Γιατί οι Δαναΐδες έφυγαν από την Αίγυπτο; Με ποια αφορμή ο Αισχύλος έγραψε τις “Ικέτιδες”; Ποια φροντίζει το σπίτι; Ποια βγαίνει στο βουνό; Ποιος βγάζει αυτά τα ανέκδοτα και γιατί δεν του απαντάμε; Πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος «γυναικοκτονία»; Μνήμη και λήθη, θραύσματα κειμένων, ιστορίες γυναικών και ιστορικά ντοκουμέντα συνθέτουν ένα «Μνημείο Θηλυκοτήτων» του παρελθόντος που είναι έτοιμες να σκαρφαλώσουν στους βράχους του παρόντος. Ένας αποχαιρετισμός στα στερεοτυπικά πρότυπα που επιβλήθηκαν στις θηλυκότητες, εδώ και αιώνες. Ένα γιορτινό πένθος.

Σκηνοθεσία & Δραματουργία: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας Χορογραφία & Ερμηνεία: Φιλιώ Λούβαρη / Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & Eρμηνεία: Μαριέλλα Παπαγεωργίου / Κείμενα: Ιστορικές πηγές, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Φιλιώ Λούβαρη και αποσπάσματα από κείμενα του Αισχύλου / Ηχογραφήσεις & επεξεργασία ήχου: Γιώργος Καβουράκης. Διάρκεια: 23 λεπτά Παραγωγή: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου Πληροφορίες: omnivion.net

*Με την επιστροφή της στη Μήλο (11.10) η Φιλιώ Λούβαρη θα ξεκινήσει και πάλι τα μαθήματα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού με τις αγαπημένες της σπουδάστριες και σπουδαστές υπό τη σκέπη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου, καθώς και τα μαθήματα θεάτρου με την ερασιτεχνική Ομάδα ενηλίκων Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB: https://web.facebook.com/dance.theatre.milos