"Μηλέικα Νέα"

Για πρώτη φορά σε μια κοινή συνάντηση 5 γυναίκες δημοσιογράφοι από διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Κυκλάδες μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών και 16 εκπροσώπους Συλλόγων Γυναικών! Η δημοσιογραφία είναι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας και η παρουσία των γυναικών στον κρίσιμο αυτόν επαγγελματικό στίβο πολύτιμη και σημαντική.

Ενόψει του Εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας την 8η Μαρτίου 2021, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση και προσκαλεί γυναίκες δημοσιογράφους για να θέσουν ερωτήματα στις γυναίκες για το νόημα της ημέρας αυτής, τις σύγχρονες προκλήσεις στα νησιά μας (υγεία, περιβάλλον, πολιτισμός, κ.α.), όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα πρόσφατα ομόφωνα Ψηφίσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας, καθώς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο θέμα της ισότητας. Οι άξονες είναι η ιστορία των αγώνων για τα δικαιώματα και την χειραφέτηση, η τοπική διάσταση της συμβολής των Συλλόγων Γυναικών καθώς και το όραμα για το κοινό μας μέλλον.

Θα συμμετέχουν μία εκπρόσωπος από τα 16 Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας μας:

Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου, Σύλλογος Γυναικών Κέας «Μελίτη», Σύλλογος Γυναικών Κύθνου,  Σύλλογος Γυναικών Μήλου «Αφροδίτη», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, Σύλλογος Γυναικών Άνω Μεράς Μυκόνου «Ανωμερίτισσες»,  Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου,  Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς», Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»,  Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι», Σύλλογος Γυναικών Σύρου, Σύλλογος Γυναικών Τήνου, Σύλλογος Γυναικών Φολεγάνδρου «Πολυκάνδριες», καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΓΥ.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα zoom της ΟΣΥΓΥ και θα προβληθεί την 8η Μαρτίου 2021 σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της ΟΣΥΓΥ: https://oikorestwnkykladwn.blogspot.com/ - https://www.facebook.com/Kores.Kykladwn/  https://www.youtube.com/channel/UCj48Umzb6K4E-nt0ZsjUwTA 

και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα συμμετέχουν.

Προσκεκλημένες Δημοσιογράφοι:

  1. Γεωργία Παττέ- Καραγιάννιώτη (ΗΧΩ FM, Πάρος)
  2. Ειρήνη Προμπονά (Aegean Voice, Νάξος)
  3. Τέτα Βαρλάμη (ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, Σύρος)
  4. Ανδριάνα Μπόθου (Androsportal.gr, Άνδρος)
  5. Χαρά Καπότου (santorinimagazine.gr, Σαντορίνη)